Ön offline van
Vissza

Pascal Steens képviselte cégünket a CBRE ESG témájú szakmai eseményén

edit_Nhood web_600x411px_A_V1_mod.png
Részt vettünk a CBRE 2022. november 15-én megrendezett ESG Outlook 2022 témájú szakmai rendezvényén. Cégünket az eseményen Ügyvezető Igazgatónk, Pascal Steens képviselte, aki a prezentációhoz kapcsolódó panelbeszélgetésben is részt vett.

A klímaválság egyre sürgetőbb valósága, a szigorodó szabályozások, valamint a társadalom növekvő elvárásainak hatására a hazai ingatlanpiacon is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a
környezetvédelmi kérdések, melyek nemcsak a projektfejlesztési, de befektetési döntéseket is meghatározzák. A legfrissebb nemzetközi ingatlanpiaci jelentések szerint a tudatos szemléletű befektetők portfólióik védelme érdekében mindinkább olyan épületekre összpontosítanak, melyekben a jóléti és fenntarthatósági tényezők előnyt élveznek, ezzel egy időben pedig igyekeznek megszabadulni az olyan elöregedő eszközöktől, melyek a potenciális elavulás kockázatát hordozzák (forrás: Global Investor Outlook 2022).

Hasonló eredményre jutott a CBRE év elején megjelent Market Outlook 2022 Hungary jelentése is, amely a hazai piac ingatlanszegmenseire vonatkozó legfontosabb trendek és előrejelzések vonatkozásában az ESG szempontrendszert tette az első helyre. Nemrégiben pedig elkészült a CBRE ESG Outlook 2022 jelentése is, amely már egyértelműen azt elemzi, miért kell és hogyan lehet integrálni az ESG szemléletet az ingatlanpiaci tevékenységek során. Ez a jelentés adta az apropóját a CBRE nemrégiben megrendezett networking eseményének, ahol az értékes prezentáció meghallgatása mellett az ESG kérdések megvitatására is volt lehetőség.

Teljeskörű ingatlanpiaci megoldásokat kínáló vállalatunk a megalakulása óta kiemelt hangsúlyt fektet a környezetvédelem és a fenntarthatóság kérdéseire, ezért a fontos szakmai eseményre mi is meghívást kaptunk, és a megkeresésnek örömmel tettünk eleget.

Cégünket a Gerbeaud Átrium-ban megtartott rendezvényen Pascal Steens, a Nhood Services Hungary Kft. Ügyvezető Igazgatója képviselte, aki a – többek között az ESG és az ingatlanpiac kapcsolatát, az Uniós taxonómia kérdéseit, valamint a Breeam minősítések fontosságát elemző - panelbeszélgetésben is részt vett.

A beszélgetés nagyszerű lehetőséget nyújtott számunkra, hogy a CBRE fenntarthatósággal kapcsolatos nézeteit meghallgassuk, valamint felelős, az emberi és a környezeti tényezőket figyelembe vevő vállalati filozófiánkat a szakma többi szereplőjével is megosszuk.

A szakmai dialógus további résztvevői között Báthory Balázs, a Market Építő Zrt. Vezérigazgató-helyettese, illetve a CBRE részéről Varga Lóránt Country Menedzser, Szentpály Ágnes Ingatlanvagyon-kezelési Igazgató és Horváth Áron Fenntarthatósági Vezető szerepelt.


 
S : S : LSOC :
SCS_9138.jpg SCS_2511.jpg SCS_2493.jpg SCS_2385.jpg SCS_2123.jpg SCS_1917.jpg S : LSOC :