Ön offline van
Vissza

Közösen ültettek fákat a Nhood Hungary és a CBRE munkatársai

Nhood_CBRE-faultetes_web.jpg
A CBRE és a Nhood Hungary munkatársai 2023. november 24-én 1200 őshonos facsemetét, valamint 150 szintén őshonos cserjét ültettek el a maglódi Auchan Kereskedelmi Központ közel fél hektáros területén. A két cég közös érdekek mentén történő együttműködése nem csupán pozitív környezeti hatású, hanem egy olyan összefogás a zöld elköteleződés irányába, ami példaértékű a hazai ingatlanszektorban.

Cégünk vállalati filozófiájának fontos eleme, hogy működésünk során nemcsak a profitot, hanem bolygónk megóvásának szempontjait is figyelembe vesszük, és arra törekszünk, hogy értéknövelő módon fejlesszük a ránk bízott ingatlanportfóliót. Ide kapcsolódik azon törekvésünk, hogy az általunk kezelt kereskedelmi helyszíneket fokozatosan visszazöldítsük, rendszeres faültetésekkel és zöldterületfejlesztésekkel hozzájárulva az élhetőbb környezethez.

Ennek megfelelően a soroksári Auchan Kereskedelmi Központ területén egy különösen gyors növekedésű Miyawaki-minierdőt alakítottunk ki, Kecskeméten ökológiai gyepkezelést folytatunk, a solymári Auchan áruház mellett egy ürgerétet hoztunk létre a helyi ürgepopuláció védelmére, a Dunakeszi láp természeti értékeinek megőrzése érdekében pedig megvalósítottuk a Teknős Tanösvényt. Biodiverzitás megőrző projektjeink mértéke ma már összesen közel 30 hektárt tesz ki.

A vállalati célkitűzések mellett dolgozóink személyes elköteleződése is erős a zöld projektek terén, ezért minden évben szervezünk olyan ökotudatos aktivitásokat, melyekben ők is részt vesznek. Munkatársaink az elmúlt években számos alkalommal ültettek fákat többek között a soroksári Auchan Kereskedelmi Központ és a kecskeméti lakóingatlanfejlesztés projektünk, a Boróka Park területén. A mostani faültetés különlegességét az adta, hogy munkánkhoz ezúttal a CBRE ingatlanszolgáltató vállalat dolgozói is csatlakoztak. 

A CBRE és a Nhood Hungary munkatársai 2023. november 24-én 1200 őshonos burkolt és szabadgyökerű facsemetét, valamint 150 szintén őshonos cserjét ültettek el a maglódi Auchan Kereskedelmi Központ közel fél hektáros területén. 
A megvalósítás érdekében cégünk ismét a 10 millió Fa alapítvánnyal működött együtt, akiknek hosszútávú célja 10 millió facsemete elültetése Magyarországon. Nagy öröm számunkra, hogy az együttműködésünk több évre nyúlik vissza. Büszkék vagyunk rá, hogy a zöldítési törekvéseinkben évek óta számíthatunk 10 millió Fa szakértelmére, amely garancia számunkra, hogy hosszútávon biztosítani tudjuk a növények fennmaradását, ezáltal a területek biológiai értékének növelését.

A klímaváltozás miatti melegebb nyarak és az emelkedő hőmérséklet egyre inkább szükségessé teszi a közterületek árnyékolását, és ebben kiemelt szerepe van a fáknak. A most elültetett csemeték néhány év alatt hűsítő ligetet alkotnak, megkötik a légkörben lévő port, széndioxidot, valamint egyéb légszennyező anyagokat, védenek a zajártalom ellen és rengeteg oxigént is termelnek. Emellett a fák élőhelyeket is teremtenek, hiszen magukkal hozzák a rovarokat, madarakat, kisállatokat, segítve a helyi ökoszisztéma beindítását.  

A projekt kapcsán Szemerédi Dóra Diána, a Nhood Hungary CSR Vezetője így nyilatkozott:

„A mostani faültetésre különösen büszkék vagyunk, mert a CBRE munkatársaival a szervezésben, valamint a projektirányításban is végig együttműködtünk, és a faültetést közösség- és szemléletformáló aktivitássá alakítottuk. A CBRE és a Nhood Hungary közös érdekek mentén történő együttműködése nem csupán pozitív környezeti hatással jár, hanem egy olyan összefogás a zöld elköteleződés irányába, ami példaértékű a hazai ingatlanszektorban és inspirálhat másokat is. Köszönjük a 10 millió Fának az ismételt támogatását, hozzáadott értékét és részvételét.”