Ön offline van
Vissza

A természettel, biodiverzitással kapcsolatos projektjeink a Kossuth Rádióban

Nhood_kossuth-radio_web_600x411px.jpg
2023. július 27-én interjút adtunk a Kossuth rádió „Felfedező - a környezetről” című műsorában a solymári Auchan Kereskedelmi Központ területén kialakított Ürgerét és Látogatóközpont kapcsán. Cégünket az interjún Szemerédi Dóra Diána képviselte, aki az Ürgerét projekt mellett a Nhood Hungary tevékenységéről, People-Planet-Profit szemléletű vállalati filozófiájáról, környezetbarát víziójáról is beszélt.  

Szemerédi Dóra Diána, a Nhood Hungary CSR Vezetője nemrégiben interjút adott a Kossuth rádió „Felfedező - a környezetről” című műsorában. CSR Vezetőnk a tavaly ősszel átadott solymári Ürgerét és Látogatóközpont kapcsán Novák Drucza Dórával beszélgetett.

Az ügyfelünk, a Ceetrus tulajdonába tartozó, a helyi Auchan áruháznak is helyet adó mintegy tizenhat hektáros területen kialakított, másfél hektáros Ürgerétet cégünk egy több évig tartó projekt keretében hozta létre az egész Európában kiemelten védett fajnak számító ürgepopuláció védelmére.

A solymári Ürgerét és Látogatóközpont - amely példamutató a vállalati társadalmi felelősségvállalás és a természeti értékek megőrzése terén - március 15-től szeptember 15-ig áll a természetkedvelő családok, óvodás, iskolás csoportok rendelkezésére, de akár céges rendezvények helyszínének is alkalmas.
 
A Kossuth rádiónak adott interjúban az Ürgerét létrehozásának célja, szempontjai mellett a Nhood Hungary értéknövelő tevékenysége, hármas pozitív hatású, People-Planet-Profit szemléletű vállalati filozófiája, környezetbarát látásmódja is szóba került. A beszélgetés a Dunakeszi Teknős Tanösvényt, a Maglódi Palánta Biokert projektet, a soroksári Auchan Kereskedelmi Központ területén kialakított Miyawaki kiserdőt, és az ehhez kapcsolódó fa örökbefogadási akciónkat is említi. Valamennyi projekt ügyfelünk, a Ceetrus megbízásából készült.     

A műsorban Szemerédi Dóra Diána többek között elmondja: 

„Egy nagyon erős zöld vízióval jött létre a cégünk, amikor megalakult. Mi hiszünk abban, hogy a gazdasági haszon, a gazdasági előnyök megteremtése kéz a kézben jár a környezetre és társadalomra gyakorolt pozitív hatással.”    

A beszélgetést itt hallgathatjátok meg: 
S : S : LSOC :
S : LSOC :