Ön offline van
Vissza

A dunakeszi Harvey Norman áruház projekt és a budaörsi Green Strip Mall projekt is megszerezte a BREEAM Excellent Design Stage minősítést

Nhood_Web_BREEAM.jpg
A Nhood Services Hungary fejleszti az ausztrál Harvey Norman üzletlánc első két magyarországi kereskedelmi egységét. A tervek szerint az egyik áruház a Budaörsi Auchan Kereskedelmi Központban egy strip mall részeként, a másik pedig a Dunakeszi Kereskedelmi Központban, önálló épületben várja majd a vásárlókat. A minél fenntarthatóbb és környezettudatosabb megvalósítás érdekében a BREEAM minősítést már a tervezési fázisban megcéloztuk. Közel egy éves egyeztetési folyamat után mindkét beruházás megszerezte a BREEAM Design Stage Excellent minősítést. A projektek befejezését követően a cél az Excellent szintű végleges minősítés megszerzése.

A budaörsi Harvey Norman a helyi Auchan Kereskedelmi Központ területén, mintegy 16.000 m2-en megvalósuló Green Strip Mall fejlesztési projekt részeként épül meg. A helyszínen számos ismert márka – az Auchan, az Auchan Korzó, az Ikea, a Decathlon, a Burger King és a Belozzo is - megtalálható. Ebbe a portfólióba kapcsolódik be a több, mint 9.000 m2 alapterületű Harvey Norman, de a vegyes funkciós projekt részét képezi egy játszótér, egy rendezvénytér, illetve új kávézók és éttermek is. A koncepcióterveket a Chapman Taylor, az engedélyezési és kiviteli terveket a DPi Design építésziroda készítette. 
 
A Harvey Norman üzletlánc második magyarországi helyszíne a Dunakeszi Auchan Kereskedelmi Központ, melynek bővítése során nemcsak új kereskedelmi egységek nyílnak, de az elképzelések szerint itt is egy látványos zöldterületfejlesztés valósul meg éttermekkel, játszótérrel. A szabadon álló Harvey Norman áruház tervezett mérete 8.000 m2., az épület engedélyezési és kiviteli terveit a Konstruma Mérnöki Iroda Kft. Készítette.  

Mind a budaörsi, mind a dunakeszi projekt kiválóan szemlélteti a Nhood küldetését, hogy olyan korszerű, élettel teli és fenntartható helyeket hozzon létre, melyek növelik a környéken élők életminőségét és értéket képviselnek a helyi közösségek számára. A jelenlegi környezetbe történő megfelelő illeszkedés mellett mindkét beruházás esetében fontos szempont volt a fenntarthatóság, ezért a kivitelezési tervekbe olyan elemek is bekerültek, mint a víztakarékos berendezések, a természetes fénnyel megvilágított belső terek, a napelemek és a biodiverzitást támogató zöldfelületek az épületeken és a parkolókban.

A beruházások minél környezettudatosabb megvalósítása érdekében a BREEAM minősítést mindkét esetben a kiviteli tervezéssel egyidőben indítottuk el, így tanácsadó partnereink - az ABUD Mérnökiroda Kft., valamint a Greenbors Consulting Kft. - javaslatait már a tervezés során figyelembe vettük. Közel egy éves egyeztetési folyamat után mindkét fejlesztés megszerezte a BREEAM Design Stage Excellent minősítést. A projektek megvalósulását követően a cél az Excellent szintű végleges minősítések megszerzése.