Ön offline van
Vissza

Idén is több szervezet munkáját segítették a Nhood Hungary munkatársainak adományai

Nhood_donation_web_V1.jpg
A Nhood vállalati filozófiájának fontos eleme, hogy szeretnénk a minket körülvevő környezetre pozitív hatással lenni. Ezért 3P szemléletű projektjeinket kiegészítve minden évben számos alapítványt támogatunk, és fontosnak tartjuk, hogy dolgozói adományokkal is hozzájáruljunk a közös jóhoz. Emellett CSR csapatunk közreműködésével az általunk üzemeltetett Auchan Korzó bevásárlóközpontok számára is szerveztünk támogatásokat, ingyenes szűrővizsgálatokat. 

A Nhood Hungary munkatársainak idén is több alkalommal volt lehetőségük az otthonukban feleslegessé vált, de még használható ruháikat, háztartási eszközeiket jótékony célra felajánlani. Az adományokkal nemcsak a nehéz körülmények között élőket segítjük, hanem egyúttal második életet adunk a különböző használt tárgyaknak, meghosszabbítva élettartamukat és elősegítve a körforgásos gazdaságot.
 
Idén ötödik éve támogatjuk a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény Avas Területi Szolgáltatási Központját.  Évente négyszer, minden évszakban szezonális ruhákat, cipőket, ágyneműket, gyermekjátékokat juttatunk el a miskolci rászorulóknak. A központ vállalja a tárgyi felajánlások szétosztását az ott élők nagy örömére, hozzájárulva a családok szociális problémáinak megoldásához. 2023-ban körülbelül 60 zsák, nagyrészt ruhát adományoztunk az intézménynek. 
A tavalyi év során indult együttműködésünk a borsodi falvakban élő, hátrányos helyzetű gyerekek fejlesztésével foglalkozó InDaHouse Hungary Egyesületessel, akik többször is részt vettek az általunk szervezett Auchan Korzó Élményplacc rendezvényeken. Munkatársaink idén szeptemberben kilenc zsák ruhát, gyermekjátékot, iskolatáskát és tanszereket juttattak el az egyesület Hernádszentandráson létesített adományboltja számára.  A jó állapotú használt ruhák és tárgyak az adományboltnak köszönhetően második életet kapnak, hiszen így a környéken élő hátrányos helyzetű családok alacsony áron   megvásárolhatják a mindennapi élethez szükséges használati tárgyakat. A minimális ellentételezésre azért van szükség, mert a rászorulók szívesebben elfogadják a felajánlott tárgyakat, eszközöket, ha azokat kifizetik, mintha adományként jutnak hozzá.
 
Kollégáink önkéntes munkájukkal is segítették az egyesület működését. Július folyamán két napon át vettünk részt az InDaHouse hernádszentandrási tanodájának felújításában, hozzájárulva ahhoz, hogy szeptemberben ebben az épületben is megkezdődhessenek a tanító és fejlesztő foglalkozások.
 
A Cseriti hazánk legrégebbi és legnagyobb adománybolt hálózatát üzemelteti 2011 óta. Kifejezetten vállalatokat célzó programjukban újrahasznosított gyűjtődobozokat helyeznek el cégeknél, irodaházakban, melyekben a feleslegessé vált, de még használható háztartási eszközöket lehet gyűjteni. Munkatársaink a tavaszi és az őszi akció során összesen kilenc zsák konyhai és fürdőszobai eszközt, dísztárgyakat, táskákat, pénztárcákat, gyermekjátékokat, ékszereket és papír-írószert adományoztak a szervezet számára. A felajánlott használati tárgyakat a Cseriti budapesti boltjaiban kedvezményes áron vásárolhatják meg az érdeklődők. 

Emellett két további nonprofit szervezetnek nyújtottunk irodaszer adományt – a Ritka és Veleszületett Rendellenességekkel élők Országok Szövetségének és a mozgáskorlátozott, halmozottan fogyatékos gyermekeket segítő Csillagház Alapítványnak. 

Fontos megemlíteni, hogy az idei évben is szerveztünk támogatásokat az általunk üzemeltetett Auchan Korzó bevásárlóközpontok számára is. Ügyfelünk, a Ceetrus képviseletében CSR csapatunk közreműködésével olyan egészségmegőrző szervezetek tevékenységét támogattuk, melyek nemcsak nekünk, de az általunk gondozott Auchan Korzó márka célcsoportjai számára is értéket képviselnek. 

2023-ban is figyelemfelkeltő kommunikációs kampánnyal és nagyobb összegű pénzadománnyal segítettük a legismertebb hazai emlőrákkutatással, gyógyítással, önsegítő csoportok szervezésével foglalkozó Emlőrák Gyógyításért Alapítvány munkáját. A felajánlott összegből az alapítvány olyan eszközöket vásárol, melyek a daganatos betegek gyógyítási körülményeit javítják. Az együttműködés részeként az alapítvány vezetője októberben, a mellrák ellenes küzdelem hónapjának keretében tájékoztató előadást is tartott munkatársaink részére.
 
Novemberben, a prosztatarák elleni küzdelem havában, szintén figyelemfelkeltő kommunikációs kampánnyal és nagyobb összegű pénzadománnyal segítettük hazánk legnagyobb férfiegészséggel foglalkozó szervezetét, a MentsManust Magyarország Egyesületet, és két ingyenes lakossági prosztatarák szűrésnek is helyszínt biztosítottunk az Auchan Korzókon. 

Évek óta támogatjuk az Auchan Korzó nevében a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetet is, amely nemcsak az ország, de Európa vezető szív- és érrendszeri betegségeket kezelő intézményei közé tartozik. A kórház gyermekambulancia osztálya   számára idén is olyan orvosi és egyéb   eszközöket - pl. gyermekszőnyeget, székeket - adományoztunk, melyek hozzájárulnak az ott kezelt betegek állapotának javulásához és a kórházi részleg kényelmét is növelik.
 
Az anyagi támogatásokon túl legalább olyan fontos számunkra, hogy az Auchan Korzó vásárlóit tájékoztassuk a szervezetek munkájáról, a betegségek megelőzése és gyógyítása érdekében tett erőfeszítéseikről, illetve felhívjuk a lakosság figyelmét az egészséges életmód és a szűrővizsgálatok fontosságára, ehhez is segítve mindennapjaikat.
 
Köszönjük minden munkatársunknak, aki az elmúlt év során aktivitásainkban, adománygyűjtéseinkben részt vett, ezzel is hozzájárulva a pozitív társadalmi, környezeti és gazdasági eredményekhez, melyekért dolgozunk.