Ön offline van
Vissza

Tevékenységeink a fenntarthatóbb működés és a hulladéktermelés mérséklése érdekében

Nhood_waste-management_web-banner.jpg
Teljeskörű ingatlanszolgáltatással foglalkozó vállalatunknál, a Nhood-nál tisztában vagyunk ökológiai felelősségünkkel, ezért a fenntarthatóbb működés és a hulladéktermelés mérséklése érdekében az elmúlt év során is számos módon igyekeztünk bevonni az általunk üzemeltetett Auchan Korzó bevásárlóközpontok bérlőit a körforgásos gazdaságba.
 
Az általunk üzemeltetett Auchan Korzó bevásárlóközpontok fenntarthatóbb működésének érdekében igyekszünk mind jobban bevonni kereskedelmi partnereinket a körforgásos gazdaságba, ezért CSR csapatunk a tavalyi év során a bérlőket a Rakun Dobozközösséggel, a Munch platformmal, illetve a Jane Goodall Intézet és a KÖVET Egyesület által meghirdetett „Passzold vissza, Tesó!” elnevezésű használt mobiltelefon visszagyűjtő kezdeményezéssel is megismertette. 

A Rakun egyszer használatos műanyag ételhordó dobozok helyett tartós acéldobozokat kínál az éttermeknek és a vásárlóknak, ezzel létrehozva egy körforgásos rendszert, mellyel a környezetvédelem, a vásárlók pénztárcája és az élelmiszer-higiéniát kiemelt prioritásként kezelő éttermek is jól járnak. A dobozközösséghez minimális havi díjért lehet csatlakozni, cserébe korlátlan alkalommal lehet használni acéldobozaikat, melyek az elfogadó éttermeknél állnak rendelkezésre. Tavaly április óta a budakalászi Auchan Korzó Lakoma és a kecskeméti Auchan Korzó Platni Grill étterme csatlakozott az együttműködéshez, azóta összesen 240 alkalommal használtak náluk a vásárlók Rakun dobozokat, vagyis ennyi műanyag doboz nem került felhasználásra és kidobásra. 

Tavaly segítségünkkel az Auchan Korzók öt bérlőjének 22 üzlete – a Full GSM, az IGB Store, a Megafull GSM, a ProPhone, a Pálma Mobil, az Euromobil & Tablet Store és a Mobilpont - csatlakozott a Jane Goodall Intézet és a KÖVET Egyesület által meghirdetett „Passzold vissza, Tesó!” elnevezésű, használt mobiltelefon visszagyűjtő kampányhoz. Ezzel mind a 18 Auchan Korzó bevásárlóközpontban lehetővé vált a használt telefonok, GPS-ek, tabletek és tartozékaik leadása. Az együttműködés során arra törekszünk, hogy az üzletek bevonásával minél több elfogadópont létesüljön. Így széles körben biztosítjuk vásárlóink részére a készülékek leadását, ezzel elősegítve a felesleges elektronikai hulladék összegyűjtését, valamint biztonságos újrahasznosítását.

A Munch egy hasonlóan környezetbarát kezdeményezés, melynek segítségével a vendéglátóhelyek, boltok kedvezményesen értékesíthetik megmaradt, de még teljes értékű ételeiket. Így tulajdonképpen mindenki jól jár, hiszen az éttermek és üzletek bevételre tesznek szert a megmaradt termékek értékesítésével, a környezettudatos vásárlók pedig minimum 40, de akár 60 százalékos kedvezménnyel juthatnak hozzá a Munch ételcsomagokhoz. A vásárlók körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő vállalkozás hosszútávú célja, hogy a muncsolás – azaz az el nem adott, de emberi fogyasztásra még kiválóan alkalmas ételek fogyasztása – szokássá váljon, és beépüljön az emberek hétköznapjaiba. 

Az együttműködés tavaly februári indulása óta a programhoz a budaörsi és a maglódi Auchan Korzók Lamenza és Grill Station éttermei, valamint a törökbálinti Auchan Korzó Mira Csárda étterme is csatlakozott, és az öt étteremben ez idő alatt több mint 600 adag ételt sikerült megmenteni.  

Berényi Márk, a Munch Senior Sales Menedzsere az együttműködéssel kapcsolatban a következőt nyilatkozta: 

„Nagyon örülünk neki, hogy az Auchan Korzók több éttermének is fontos, hogy mérsékelni tudja az élelmiszerpazarlást! Az elmúlt hónapok azt mutatják, hogy a csatlakozott partnereink egyre több ételt tudnak megmenteni, és egyre több vásárló szeretne tenni a fentarthatóságért. Velük közösen már több száz adag ételt sikerült megmenteni a kidobástól! Reméljük, hogy a jövőben még több Auchan Korzó bérlő csatlakozik majd a platformunkhoz és veszteség helyett a plusz bevételt és a pazarlás csökkentését választja!” 

Szemerédi Dóra Diána, a Nhood Hungary CSR és Belső Kommunikációs Vezetője a témával kapcsolatban a következőket mondta el:

„A megfelelő hulladékkezelés kiemelt fontosságú a fenntarthatóság szempontjából, melybe nemcsak a már keletkezett hulladék kezelése, hanem a hulladékképződés megelőzése, illetve a különböző kidobásra szánt eszközök vagy azok egyes alkotóelemeinek életciklusban tartása is beletartozik. Azon túl, hogy mi ingatlankezelőként odafigyelünk a környezettudatosságra, szeretnénk az általunk kezelt bevásárlóközpontok bérlőit, illetve vásárlóközönségét is minél szélesebb körben bevonni projektjeinkbe, melyhez a hasonló szemléletű, a körforgásos gazdaságért tenni akaró szervezetekkel kialakított együttműködések nagyszerű lehetőséget nyújtanak. Mind a Munch, mind a Rakun, mind pedig a Jane Godall Intézet kiemelkedően értékes tevékenységet folytat, örömmel tölt el és büszkék vagyunk a közös munkára. Szeretnénk, ha a példánkat sokan követnék, így hozzájárulva a zöldebb környezethez és az élhetőbb jövőhöz.”