Ön offline van
Vissza

Hozz egy mosolyt, vigyél egy másikat!

Nhood_indahouse_web.jpg
A Nhood-nál olyan projekteken dolgozunk, melyek a lehető legtöbb ember számára képviselnek értéket. Emellett anyagi eszközeinkkel és önkéntes munkával is igyekszünk hozzájárulni a közös jóhoz. Ezúttal az InDaHouse Hungary Egyesület számára végzett támogató tevékenységünkről számolunk be.

Vállalati filozófiánk fontos része, hogy szeretnénk a minket körülvevő környezetre pozitív hatással lenni. Ezért 3P szemléletű projektjeinken túl, azokat kiegészítve évről évre számos alapítványt, intézetet támogatunk és fontosnak tartjuk, hogy önkéntes munkával is hozzájáruljunk a közös jóhoz.

A tavalyi év során indult együttműködésünk az InDaHouse Hungary Egyesülettel, akik többször is részt vettek az általunk szervezett Élményplacc rendezvényeken. Az InDaHouse megálmodója, Benkő Fruzsina és a többi önkéntes abban hisz, hogy minden gyerek egyformán fontos és ugyanolyan joga van a tudáshoz, az élményekhez, a biztos jövőképhez. Ezért borsodi falvakban élő, hátrányos helyzetű gyerekeknek tartanak rendszeres egyéni és csoportos fejlesztő foglalkozásokat. Céljuk, hogy a nehéz sorsú családokba született apróságok is felelős, a saját sorsukat irányító felnőttekké váljanak, akik az önkéntesektől kapott tudást és szemléletmódot be tudják építeni majdani gyerekeik nevelésébe.

Az InDaHouse nyaranta tematikus táborokat is szervez a hátrányos helyzetű gyerekek számára, melyeket támogató jelleggel örökbe lehet fogadni. Cégünk a KisTanoda nevű, 6-9 éves korosztálynak szóló zenés-mesés tábort fogadja örökbe. A mesék nemcsak vígasztalják és megnyugtatják a kicsiket, de képzelőerejüket, kreatívitásukat is fejlesztik.

Emellett a Nhood Hungary munkatársai önkéntes munkájukkal is hozzájárultak az egyesület működéséhez. Július 10-én Pallér Gergely és Nagy Tamás, július 11-én pedig Szemerédi Dóra Diána, Máró Bence, Csöngei László és Zaj-Bikki Bernadett segítették az InDaHouse hernádszentandrási tanodájának felújítását, hogy szeptemberben ebben az épületben is megkezdődhessenek a tanító és fejlesztő foglalkozások.

Szemerédi Dóra Diána, a Nhood Hungary CSR Vezetője a témával kapcsolatban a következőket mondta el:

„Jelenleg 250 mélyszegénységben élő gyermek tartozik az Indahouse szárnyai alá. Ez a szám évről évre növekszik, mert a foglalkozásokra szívesen járnak a gyerekek. Az egyesület munkatársai sok-sok megerősítéssel, bátorítással és a gyerekek által választott témákkal érik el, hogy a tanulás a kicsik számára élménnyé váljon, akik így valódi segítséget kapnak ahhoz, hogy megküzdjenek az iskolai kihívásokkal. Az egyesület hiánypótló munkája vállalatunk számára is érték, ezért is támogatjuk működésüket. Köszönjük minden munkatársnak, hogy önkéntes munkájukkal segítették az InDaHouse tevékenységét.”