Ön offline van
Vissza

Környezettudatos megoldásaink az élhetőbb jövő és a fenntarthatóbb városok érdekében

Nhood_hir_EarthDay_600px.jpg

Manapság, a klímaválság küszöbén a vállalatok mind nagyobb szerepet vállalnak a környezettudatos szemlélet kialakításában, belátva, hogy példamutatásuk elengedhetetlen. Alábbi cikkünkben azt gyűjtöttük össze, mit teszünk mi a Nhood Hungary-nél azért, hogy fenntarthatóbb körülményeket teremtsünk a következő generációk számára.  

Ingatlanfejlesztéssel és bevásárlóközpontok üzemeltetésével foglalkozó vállalatunk, a Nhood tisztában van ökológiai felelősségével, ezért fontosnak tartjuk, hogy saját eszközeinkkel rendszeresen felhívjuk a figyelmet a környezettudatosság fontosságára. Azt is tudjuk, hogy a fenntarthatóságról nem elég csupán beszélni, cselekedni is szükséges. Ezért valamennyi tevékenységünket igyekszünk úgy végezni, hogy működésünkkel mérsékeljük a globális felmelegedést és pozitív hatást gyakoroljunk környezetünkre.


Kiemelt ügyfelünk, a Ceetrus tulajdonát képező Auchan Korzók fenntartható működése érdekében karbonlábnyom-számításokat végzünk, és erre alapozva támogatjuk a környezettudatos megoldások megvalósítását.

Ma már valamennyi Auchan Korzó elérhető tömegközlekedéssel, további környezetkímélő közlekedési alternatívaként pedig a budaörsi, az óbudai, a dunakeszi, a soroksári, és a budakalászi Auchan bevásárló központok esetében a közösségi autómegosztást is bevezettük.
Igyekszünk minél jobban bekapcsolni ügyfeleinket a körforgásos gazdaságba, ezért az Auchan Korzók bérlőit a Rakun dobozközösséggel és a Munch platformmal is összekapcsoltuk, hogy a felesleges hulladékképződést csökkentsük.

Társadalmi szempontból lényeges, hogy kereskedelmi partnereinket minél szélesebb körben tájékoztassuk a klímaváltozás fontosságáról, és arról, hogy ki-ki mit tehet a negatív hatások csökkentéséért. Ennek érdekében disszeminációs célú kommunikációs kampányokat és szerződésbe illeszthető szabályzásokat állítunk össze és valósítunk meg ügyfeleink és célcsoportjaik számára.

Az élhetőbb környezet kialakítása érdekében hasonlóan fontosnak tartjuk a biodiverzitás fejlesztését. Ezért évek óta támogatunk, szervezünk, rendelkezésre álló eszközeinkkel és ügyfeleink bevonásával megvalósítunk faültetéseket és parkosításokat, illetve egyéb biodiverzitás növelő megoldásokat.

Büszkeségünk a Soroksári Auchan Korzó parkolójának közel egy hektáros parkosítása, ahol csaknem száz fát ültettünk el, és a 10 millió Fa Alapítvánnyal együttműködve létrehoztuk hazánk legnagyobb, 200 m2-es, magas biodiverzitási értékkel rendelkező Miyawaki-kiserdejét. A Miyawaki-erdők speciális módszerrel jönnek létre, melyet Akira Miyawaki japán botanikus és ökológus fejlesztett ki és tett nemzetközileg elismertté a klímaváltozás hatásainak mérséklésére. Módszerével olyan, legalább harmincféle fafajból álló minierdők alakíthatóak ki, melyek nemcsak hatékonyabban kötik meg a port és tisztítják a levegőt, de gyorsabban nőnek, sűrűbbek és gazdagabbak a biodiverzitás szempontjából, mint a hagyományos ligetek.

Hasonlóan sikeresnek tekintjük a budaörsi önkormányzattal való együttműködésünket, melynek keretében csatlakoztunk a CITIES4CSR elnevezésű URBACT-projekthez. A projekt végéig mintegy kétszáz fa kerül elültetésre Budaörs több pontján, továbbá a terveink között szerepel valamennyi helyszínünkre madárodúk és etetők kihelyezése is.

Emellett már öt általunk üzemeltetett Auchan Korzó áruházra megszereztük a BREEAM In-Use minősítést: Dunakeszire, Soroksárra, Budaörsre, Kecskemétre és Maglódra. Célunk, hogy az elkövetkezendő évben valamennyi Auchan Korzóra megszerezzük a világ legelismertebb zöldépület minősítését.

A természeti értékek és a biológiai sokféleség megőrzése érdekében további izgalmas projekteken is dolgozunk, ezekről remélhetőleg hamarosan szintén beszámolhatunk.

Vajon milyenek lesznek a városaink 100 év múlva? Függetlenül attól, hogy mit hoz a holnap, biztos, hogy választásaink hatással lesznek közösségeink életére. A Nhood-nál hiszünk benne, hogy a fenntarthatóbb jövő rajtunk is múlik, ezért arra törekszünk, hogy az általunk kialakított terek azok jólétét is biztosítsák, akik követnek minket.