Ön offline van
Vissza

Fenntarthatósági melléklettel ösztönzi legfőbb ügyfele, a Ceetrus bérlőit az Auchan Korzók környezettudatosabb működtetésére a Nhood Hungary

Nhood_hir_Greenlease_600px.jpg

A bevásárlóközpontok ökológiai lábnyomának csökkentésére vonatkozó előírásokat és ajánlásokat tartalmazó melléklet 2022. januárjától az Auchan Korzó üzletek bérleti szerződéseinek elválaszthatatlan részét képezi  

A Nhoodnál hiszünk benne, hogy a fenntarthatóbb jövő rajtunk is múlik. Felelős vállalatként elengedhetetlennek tartjuk, hogy vállaljuk szerepünket az élhetőbb jövő kialakításában, és cselekedeteinkkel arra törekedjünk, hogy felelősségteljesen fejlesszük a környezetet a következő generációk számára.  

Mivel egyik fő tevékenységünk a magyarországi Auchan Korzók üzemeltetése, melyhez országszerte 18 Auchan áruházban csaknem 650 üzlet, szolgáltató, étterem és kávézó tartozik, lényegesnek tartjuk, hogy a kezelésünkben lévő bevásárlóközpontok esetében is hangsúlyt fektessünk a környezetbarát értékekre és a fenntartható működésre. Úgy gondoljuk, céljaink elérésében a kereskedelmi partnereknek is meghatározó szerepük van, ezért a jövőben bolygónk és vásárlóink egészsége érdekében legfontosabb ügyfelünk, a Ceetrus bevásárlóközpontjainak bérlőit is szeretnénk bevonni törekvéseinkbe.   

Számukra készült a Fenntarthatósági melléklet, amely azokat az előírásokat és ajánlásokat foglalja össze, melyek segítségével jelentősen csökkenthetők a bevásárlóközpontok ökológiai lábnyoma. A melléklet részletesen érinti azokat a fő területeket, melyek teljesítményének javítása érdekében ügyfelünk bérlőit együttműködésre szeretnénk ösztönözni. Ezek az energiagazdálkodás, a világítás, a vízgazdálkodás, a hulladékkezelés, a fenntartható anyaghasználat, a környezetkímélő utazás, illetve a fenntartható termékek támogatása. A Fenntarthatósági melléklet 2022. januárjától az alap bérleti szerződések elválaszthatatlan részét képezi.  

Szemerédi Dóra Diána, a Nhood Hungary CSR és Belső Kommunikációs Szenior Menedzsere a fenntartható bérleti konstrukció bevezetése kapcsán így nyilatkozott:  

„Környezettudatos vállalatként fontosnak tartjuk, hogy működésünkkel mérsékeljük a globális felmelegedést, és pozitív hatást gyakoroljunk a környezetünkre. Erre törekszünk a kezelésünkben lévő zöld területek ökológiai értékének növelésével, a biológiai sokféleség fejlesztésével, illetve az általunk üzemeltetett bevásárlóközpontok környezeti lábnyomának csökkentésével is. Ezért fontos mérföldkő számunkra a Fenntarthatósági melléklet bevezetése, hiszen így már ügyfelünk bérlőit is fenntarthatóbb működésre ösztönözhetjük. Hisszük, hogy a mellékletben foglaltak hozzájárulnak környezetünk megóvásához, és ahhoz, hogy Földünket megőrizhessük a jövő generációi számára.”