Ön offline van
Vissza

Cégünk is meghívást kapott a Budapest18 Gazdaság-és Ingatlanfejlesztési Konferenciára

Nhood_hir_Budapest18_600px.jpg
A 18.kerületi önkormányzat önálló városrehabilitációs koncepciót dolgozott ki az Üllői út fejlesztésére, melynek megvalósításában az üzleti szféra szereplőire is számít. A Nhood Hungaryt a rendezvényen Gábosy Balázs, Üzletfejlesztési, Kereskedelmi és Operatív Igazgató képviseli, aki az egyik panelbeszélgetésben is részt vesz.

Modell értékű városfejlesztésre készül a 18. kerületi önkormányzat, melynek során a régi városközponthoz tartozó Üllői utat újítaná fel. A Liszt Ferenc Repülőtér és a belváros összeköttetését biztosító Üllői út öt budapesti kerületet ölel át. Ebből 6 km hosszúságban, kelet-nyugati irányban szeli át a 18. kerületi Pestszentlőrinc területét, így annak legfontosabb közlekedési útvonala, melynek településképi megjelenése is kiemelt jelentőségű.

A Kerületünk Főutcája elnevezésű fejlesztési koncepció célja, hogy az Üllői út és vonzáskörzetének rehabilitációjával a jelenleginél szabadabb, pezsgőbb, mégis élhetőbb városrész szülessen, támogatva az egészségesebb életformát és kiszolgálva a jelenkor igényeit. A tervek szerint a projekt részeként nemcsak a lakó- és irodaházak, illetve a közterek, de a főváros támogatásával a helyi infrastruktúra is megújításra kerül.

A megvalósítás első lépése a kerületi Innovációs Központ szervezésében 2022. február 17-én megrendezésre kerülő Budapest18 konferencia, ahol a koncepció ismertetése mellett panelbeszélgetésekre is sor kerül. A rendezvényre – melynek helyszíne az ikonikus régi reptér, a Terminal 1 Airport Event Center - olyan innovatív szemléletű városfejlesztési szakemberek, ingatlanfejlesztők, helyi civil szervezetek kaptak meghívást, akik partnernek tekintik a lakókat és nyitottak a párbeszédre.  

A Nhood Hungaryt a konferencián Gábosy Balázs, Üzletfejlesztési, Kereskedelmi és Operatív Igazgató képviseli, aki a 13:30-tól kezdődő, az innovatív társadalmi környezet és a gazdaságfejlesztés kapcsolatát vizsgáló panelbeszélgetésben is részt vesz. A szakmai dialógus részvevői között Pestszentlőrinc-Pestszentimre városigazgatója, a Civil Zöldítők Egyesület Elnöke, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja is szerepel.