Ön offline van
Vissza

Újabb Auchan Korzó érdemelte ki a BREEAM In-Use minősítést

breeam_image_horizontal.jpg

Az Auchan Korzókat üzemeltető Nhood Services Hungary Kft. a dunakeszi és a soroksári Auchan Korzóra is megszerezte a világ legismertebb nemzetközi zöldépület minősítését. 

Egyre nagyobb szerepet kap az építkezések során a fenntarthatóság, ma már az épületeknek számtalan energiahatékonysági követelménynek kell megfelelniük. Új, energiahatékony technológiák születnek, és mind fontosabbá válnak a megújuló energiaforrások.  

Ebben a változó és egyre tudatosabb piaci környezetben a vegyes ingatlanszolgáltatással foglalkozó Nhood Services Hungary Kft. elengedhetetlennek tartja, hogy vállalja szerepét az élhetőbb jövő és a fenntarthatóbb városok kialakításában, ezért különösen nagy hangsúlyt fektet a társadalmi és környezeti felelősségvállalásra. Az Auchan Korzókat is üzemeltető vállalat valamennyi tevékenysége során tekintettel van működése társadalmi, környezeti és gazdasági hatásaira, és arra törekszik, hogy felelősségteljes módon fejlessze a környezetet a jövő generációi számára.  

Ennek az elkötelezettségnek kiváló fokmérője a BREEAM, a világ legelismertebb önkéntességen alapuló minősítési módszere, amely az épületeket a fenntarthatóság szempontjából vizsgálja, és nemzetközi szinten is összehasonlíthatóvá teszi. A minősítés lehetőséget nyújt arra, hogy az épületeket teljes életciklusuk során vizsgálni lehessen, külön kategóriákban értékelve az újépítésű, a felújított, és a már használatban lévő ingatlanokat.  

A 10 országban tevékenykedő Nhood fontosnak tartja, hogy vásárlói és üzleti partnerei előtt is hitelesen bizonyítsa, hogy a környezettudatos ingatlanfejlesztést képviseli. Ezért valamennyi tagországában a BREEAM tanúsítványon keresztül minősítteti újépítésű és már használatban lévő épületeit.  

A már használatban lépő épületeket érintő besorolási folyamat fontos mérföldköve, hogy immár két hazai Auchan Korzó is megszerezte a BREEAM In-Use „Very Good” (Nagyon Jó) tanúsítványt. Mind a dunakeszi, mindig pedig a soroksári Auchan Korzó többek között energiahatékony LED lámpákkal, szelektív hulladékgyűjtéssel, alacsony vízfelhasználású szaniterekkel, és komplex energiamenedzsment rendszerrel rendelkezik. Emellett mindkét helyszínt fajgazdag növényállomány és zöld pázsit veszi körbe, a parkoló részen pedig kerékpártárolók és elektromos autó töltési lehetőség várja a környezettudatos közlekedési módokat választókat.  

A cég hosszútávú tervei között szerepel, hogy valamennyi Auchan Korzóra megszerzi a BREEAM In-Use minősítést. A minősítési folyamattal kapcsolatban Gábosy Balázs, a Nhood Services Hungary Kft. Üzletfejlesztési, Kereskedelmi és Operációs Igazgatója így nyilatkozott:  

„A Nhood mind az általa jelenleg kezelt bevásárlóközpontok, mind a jövőben fejlesztésre kerülő vegyes funkciójú ingatlanok esetében is törekszik arra, hogy mind a társadalomra, mind a bolygóra pozitív hatást gyakoroljon a gazdasági értékteremtés mellett. Ezen pozitív hatások indikátora egy olyan minősítés, mint a BREEAM. Emellett több olyan – nem klasszikus értelemben vett ingatlanfejlesztési - projektünk van előkészítés alatt, melyeknél az elsőrendű szempont a környezet megóvása, illetve a természet és az emberek kapcsolatának erősítése.”