Ön offline van
Vissza

Rekord alacsony az üres üzletek száma az Auchan Korzókon

uresedes_image.jpg

Az Auchan Korzók bérlői vonzerejét a hipermarketek magas látogatottsága mellett a stabil, nemzetközi háttér és a 95 százalék feletti kiadottság is növeli. 

2021 harmadik negyedévében rekord alacsony volt a Nhood Services Hungary Kft. által üzemeltetett Auchan Korzókon az üres üzletek aránya, csupán 2,7%. Az Auchan üzletsorok negyedéves kiadottsági adatai már két éve növekvő trendet mutatnak. Az üresedés mindössze egy rövid időszakra ugrott meg a tavalyi év második negyedévében, de ez sem volt magas, 4,9%, ami kevesebb mint 3900 négyzetméternyi szabadon maradt üzletfelületet jelent. Az üres üzletek aránya 2020 harmadik negyedévében 4,8% volt.   
 


 

Az Auchan Korzók kiadottsági mutatói idén a 18 helyszínből mindössze négy bevásárlóközpont esetében tértek el negatív irányba az átlagos, 97,3%-os szinttől, míg 2020-ban 95,7%-os volt az átlagos kiadottság.  

A még elérhető üzlethelyiségek nagysága lokációnként változik. Jellemzően 20-90 négyzetméter közötti egységek kialakítására van lehetőség. Új üzlet nyitására a legnagyobb bérelhető üzletfelületet a fóti Auchan Korzón tudjuk biztosítani.   

Az átlagos bérleti díj 2020-ban a portfóliónkban 11,15 EUR, 2021-ben pedig 11,1 EUR volt négyzetméterenként. Ez az első kilenc hónap adatai alapján a teljes portfólióra vetítve 0,8%-os bérleti díj csökkentést jelent a tavalyi év végéhez képest, de az általunk kezelt ingatlanok közel felénél már emelkedő bérleti díj bevételeket tapasztalunk.  

A bérleti díjak visszaesése arra vezethető vissza, hogy a COVID járvány okozta forgalomcsökkenés kapcsán számos partnerünknek jelentős kedvezményeket nyújtottunk, míg a bérleti díj egyes Auchan Korzóknál mért emelkedés bérlőink tevékenységének stabilizálódását mutatja.  

Alapvető törekvésünk, hogy az Auchan Korzók a jövőben is vonzó üzleti lehetőségeket kínáljanak kereskedelmi partnereink számára, ezért az elkövetkezendő években több helyszínünk felújítását is tervezzük. A szolgáltatások és funkciók bővítése mellett a dizájn megújítására is sor kerül, miközben az otthonosságra is nagyobb figyelmet fordítunk. A soroksári Auchan Korzó teljes körű átalakítása nemrég fejeződött be, valamint számos bevásárlóközpontunk mosdóblokkját is megújítottuk az elmúlt év során. Emellett a tavalyi márkafrissítés kapcsán helyszíneinken jelenleg is zajlik az arculatváltás. Célunk, hogy olyan, korszerű bevásárlóközpontokat üzemeltessünk, melyek minden szempontból kiszolgálják a jelenkor vásárlói igényeit.