Ön offline van
Vissza

Projektek, melyek az emberek jólétét szolgálják: értékteremtő aktivitásaink a Nhood-nál

CSR_Nhood-web-banner_600x411.jpg
Vállalatunknál olyan projekteken dolgozunk, melyek a lehető legtöbb ember számára képviselnek értéket. Emellett önkéntes munkával, dolgozói felajánlásokkal és anyagi eszközeinkkel is igyekszünk hozzájárulni a közös jóhoz. Az elmúlt év során is több olyan nonprofit aktivitásban vettünk részt, melyek emberközpontú szemléletünket példázzák, cikkünkben ezeket gyűjtöttük össze.  

A Nhood-nál abban hiszünk, hogy a valódi értékteremtés mindenki számára előnyös. Ezért olyan projektek megvalósítására törekszünk, melyek nemcsak a gazdasági hasznot, hanem az emberi tényezőt és bolygónk megóvásának szempontjait is figyelembe veszik.

Vállalati filozófiánkhoz hozzátartozik, hogy szeretnénk a minket körülvevő környezetre pozitív hatással lenni. Ezért 3P szemléletű projektjeinken túl, azokat kiegészítve évről évre számos alapítványt, intézetet támogatunk, és fontosnak tartjuk, hogy önkéntes munkával és dolgozói felajánlásokkal is hozzájáruljunk a közös jóhoz.

Ez a szociális érzékenység és közös hitvallásunk, hogy eszközeinkkel javítsuk az emberek életminőségét áthatja mindennapjainkat és az elért eredmények mellett erősebb, összetartóbb csapattá is formál minket.

Február végén váratlan esemény rázta meg Európát: háború tört ki a közvetlen szomszédunkban. A hír hallatára mi is több nonprofit szervezettel felvettük a kapcsolatot és felajánlottuk segítségünket. Kollégáink öt napon át 8-12 órás műszakok keretében segítették a Vöröskereszt munkáját Lónyán, az ukrán határon. Munkatársaink ruhákat, tartós élelmiszereket, pelenkát, higiéniai termékeket, pokrócokat és állateledelt is küldtek a menekült családoknak, amit vállalatunk nagyobb értékű céges vásárlással egészített ki.

Hasonlóan fontos tevékenységnek érezzük, hogy segítsük a hátrányos helyzetű családokat. Ezért immár negyedik éve támogatjuk a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézményt használt ruhákkal, cipőkkel, játékokkal, ágyneművel, táskákkal.  A miskolci intézmény Miskolc Város közigazgatási területén, valamint 13 környező kistelepülésen foglalkozik családsegítéssel. Az általános életvezetési és mentálhigiénés tanácsadás mellett a központ vállalja az anyagi nehézséggel küzdők számára a pénzbeli, természetbeni ellátásokhoz való hozzájutás megszervezését, illetve a lakossági tárgyi felajánlások összegyűjtését. A Nhood dolgozói az elmúlt év során öt alkalommal juttattak az intézménynek ruhaadományt, emellett decemberben Mikulás csomagokat és csokoládét is küldtünk. Adományunk hozzávetőlegesen 250 rászoruló család életét segíti.

Bolygónk megóvására tett erőfeszítéseinkhez kapcsolódik, hogy 2020 óta minden évben pénzadománnyal és személyes részvételünkkel is támogatjuk a PET-Kupát, a Felső-Tiszán szervezett hulladékgyűjtő versenyt. PET Kalózaink a többi résztvevő csapattal együtt saját építésű pillepalack hajóikkal idén is több mint ezer zsák hulladéktól szabadították meg a Tiszát. A PET Kupa 2013 óta foglalkozik a folyó megtisztításával, azóta ezreket inspirált a környezettudatosabb életmódra. Szemléletformáló tevékenységük cégünk számára is érték, ezért is segítjük egész éves munkájukat, és veszünk részt az általuk szervezett eseményeken.

2022.07.07-én különleges csapatépítésen vettünk részt. Önkéntes Nap keretében ellátogattunk a fóti Károlyi István Gyermekközpontba, ahol az intézmény udvarának rendbe tételével, kertészkedéssel, padok javításával és raklap bútorok készítésével tettük otthonosabbá az ott lakó gyerekek környezetét. Az udvarszépítés mellett a kis lakóknak kosárlabdát, hálót, focilabdát, csocsóasztalokat, baseball sapkákat és hátizsákokat is ajándékoztunk. Ezenfelül pénzadományt is vittünk, melyet az intézmény egészségügyi dobozok és gyógyszerek vásárlására fordít. Óriási öröm volt számunkra, amikor a gyermekotthonban lakó fiatalok bekapcsolódtak a feladatokba és így ők is megtapasztalhatták, mi a csapatmunka, és milyen az, amikor az egyén saját részfeladataival hozzájárul a közös jóhoz.

Hálásan köszönjük minden Nhoodernek, aki az elmúlt év során értékteremtő CSR aktivitásainkban bármilyen módon részt vett és önkéntes munkájával támogatta az adott célt, ezzel is hozzájárulva a pozitív társadalmi, környezeti és gazdasági eredményekhez, melyekért nap mint nap dolgozunk.