Ön offline van
Vissza

Munkatársaink állatmenhelyen önkénteskedtek

Nhood_hir_Allatmenhely_400x400px.jpg

Kollégáink csapatépítő program keretében nemcsak kutyát sétáltattak és takarítottak, de 100.000 Ft értékű adományt is vittek a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület számára

A Nhood vállalati filozófiájának fontos része a társadalmi felelősségvállalás. Cégünk kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy fontos társadalmat érintő ügyek mellé álljon, ezért rendszeresen nyújtunk támogatást alapítványoknak és egyesületeknek, illetve szívesen veszünk részt olyan projektekben, melyek az emberek és a bolygó jólétét tartják szem előtt. 
  
Ennek szellemében júliusban a Nhood jogi osztálya elhatározta, hogy csapatépítő program keretében állatmenhelyre látogat. Választásuk a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesületre esett. Az egyesület helyi állatbarátok összefogásának eredményeként jött létre még 1997-ben, és menhelyük ma már akár 150 kutya és 100-110 cica egyidejű befogadására alkalmas. Az egyesület hitvallása szerint a világ minden állata megérdemli az emberek védelmét, valamint a fajtájuknak megfelelő gondoskodást. Kötelezettségvállalásuk – az állatok folyamatos etetése, gondozása, orvosi ellátása – azonban rengeteg pénzbe kerül, ezért állami támogatás hiányában az állatmenhely működtetése nagyban függ a tevékenységükkel szimpatizáló civilek pénzügyi támogatásától és önkéntes munkájától.

A szentendrei menhelyen többféle feladatot is – például az állatgondozást, a rendszeres kutyasétáltatást, a programok szervezését és lebonyolítását, az árubeszerzést, a műszaki felújítási munkákat, a kertgondozást, pályázatírást, a különböző grafikai és nyomdai munkákat – önkéntesek végeznek.  

A jogi osztály csapata július 9-én látogatott el a szentendrei állatmentőkhöz, terveik szerint az önkéntes munka vállalása mellett adományt is szerettek volna magukkal vinni. Ezért felkeresték a Nhood által üzemeltetett Auchan Korzó egyik bérlőjét, az AlphaZoo állateledel boltot, ahol 100.000 Ft értékben vásároltak eledelt, pórázt és cicahordozót az állatok részére. Az AlphaZoo pedig nemcsak összeállította és házhoz szállította a megvásárolt adományt, de 25% kedvezményt is nyújtott a számla végösszegéből, ezzel támogatva az állatvédők munkáját. Czibula Zoltán segítségét az AlphaZoo részéről külön köszönjük! 

Zajné Bikki Bernadett, jogi asszisztens, a csapatépítő program egyik szervezője a látogatás kapcsán a következőket nyilatkozta:

„Péntek reggel érkeztünk a menhelyre, átadtuk az adományt, majd körbe vezettek minket. Egy teljes délelőttöt a menhelyen töltöttünk, takarítottunk a cicaházban és több kutyust is megsétáltattunk. Lehet, hogy lesz még hasonló megmozdulásunk, mert nagyon jól éreztük magunkat, a cicák is hálás dorombolással köszönték meg a gondoskodást, és a kutyusok is örültek a sétának. Ráadásul, amikor híre ment a cégen belül, hogy hol jártunk, a pénzügyi osztály azonnal jelezte, hogy legközelebb ők is csatlakoznának. Jó érzés volt segíteni, úgyhogy arra biztatunk más cégeket is, hogy cselekedjenek hasonlóan, hiszen nem is gondolnánk, mennyit számít mind az adományunk, mind pedig a munkánk az állatmenhely számára.”