Ön offline van
Vissza

Megszépítettük a fóti Károlyi István Gyermekközpont udvarát

Foti_onkentes_napArtboard 4 copy 4Web.png

Az Önkéntes Nap keretében nemcsak kertépítésben és kültéri raklapbútortok készítésében vettünk részt, de számos ajándékot is vittünk a Gyermekotthon számára 

A Nhood Hungary vállalati filozófiájának fontos része a társadalmi felelősségvállalás. Cégünk kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy fontos társadalmat érintő ügyek mellé álljon, ezért rendszeresen nyújtunk támogatást alapítványoknak, egyesületeknek, és szívesen veszünk részt olyan projektekben, melyek az emberek jólétét szolgálják.  

Ennek szellemében 2022.07.07-én Önkéntes Nap keretében ellátogattunk a fóti Károlyi István Gyermekközpontba, ahol az intézmény udvarának rendbe tételével, kertészkedéssel, padok javításával és raklap bútorok készítésével tettük kellemesebbé az ott lakó gyerekek környezetét. 

Ma Magyarországon közel 23.000 gyermek él állami gondozásban. Többségük elhanyagolás, érzelmi-, fizikai-, szexuális bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, halála miatt veszítette el családját és nevelőszülők gondozásában van. Az SOS Gyermekfalvak – köztük a Fóti Gyermekközpont - közel 400 kiszolgáltatott gyermeknek nyújtanak biztonságos körülményeket szerte az országban. Az 1957 óta működő fóti intézmény az egészséges gyerekek ellátása mellett speciális gyermekotthont is működtet a súlyos pszichés zavarral küzdő, illetve a tartósan beteg gyermekek számára, valamint a hazánkba hozzátartozó nélkül érkező kiskorú menedékkérőkről is gondoskodik.  

Egész napos önkéntes munkánk során a gyermekotthon udvarában tevékenykedtünk. Megszüntettük a korábbi állatsimogató maradványait, gereblyéztünk és virágokat ültettünk. Az egynyári virágok, a futórózsa, levendula, citromfű, menta, málna és füge elültetésében a Hanna & Barbara Virágbolt munkatársa volt segítségünkre, aki ingyenesen hozta szakértelmét a kertészkedéshez.  
 Emellett felsöpörtük az elszáradt levelekkel teli udvart, átültettük és esztétikus balkonládákba rendeztük a muskátlikat, lecsiszoltuk és átfestettük a régi padokat. Külön örömöt jelentett számunkra a raklapbútorok készítése, melyeket szintén lefestettünk és párnákkal tettünk kényelmesebbé. A bútorok összeszerelésében a Nexum 92 Kft. munkatársától kaptunk szakértő segítséget.   
 Nagy örömünkre szolgált, hogy a gyerekek is bekapcsolódtak a feladatokba. Egész napos lelkes munkájukat az is motiválta, hogy egy pontgyűjtő verseny keretében a segítségért cserébe kollégáink bőkezű pontokkal jutalmazták a fiatalokat.   

Az udvarszépítés mellett a gyerekeknek kosárlabdát, hálót, focilabdát, csocsóasztalokat, baseball sapkákat és hátizsákokat ajándékoztunk, illetve a kertészkedéshez és barkácsoláshoz vásárolt eszközöket is a Gyermekotthonnak adományoztuk. Ezenfelül 60.000 Ft pénzadományt is vittünk, melyet az intézmény egészségügyi dobozok és gyógyszerek vásárlására használ majd fel.    

Eközben szintén cégünk szervezésében a Zöld Lokálpatrióta Mozgalom játékos foglalkozást tartott az intézményhez tartozó Kísérő Nélküli Kiskorúak Gyermekotthon és a Különleges Gyermekotthon lakói számára, akiknek a kézműves foglalkozás mellett gyümölccsel is kedveskedtünk. 

Az önkéntes nap ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult.  A gyerekek megjutalmazása után munkatársainktól az otthon kis lakói az általuk készített ajándékok átadásával búcsúztak el.  

„A mi munkánk varázsa és ereje abban rejlik, hogy olyan hátrányos helyzetű fiatalokkal dolgozunk, akikről már mindenki lemondott, de mi ezt soha nem tennénk, mert minden egyes gyermekben látjuk a bennük megbúvó értéket. Mindenki nagyszerűen érezte magát ezen a tevékeny napon, és egyöntetűen kijelenthetjük, hogy jó lenne ilyen programokat gyakrabban tartani. Köszönet a Nhood munkatásainak, illetve külön köszönet Kovács Mónika Krisztina Otthonvezetőnek a szervezésért, és nem utolsósorban a fiataloknak, akik annyira lelkesek voltak egész nap.” –  mondta Páger Pál Attila Intézményvezető az esemény kapcsán.  

„A fóti Gyermekközpontban végzett munkánk sokkal több volt annál, minthogy odamentünk és gyakorlati segítséget nyújtottunk. Óriási öröm volt látni, ahogy az ott lakó gyerekek bekapcsolódnak a feladatokba, megtapasztalják, mi a csapatmunka, és milyen, amikor az egyén saját részfeladataival hozzájárul a közös jóhoz. Hálásan köszönöm minden kollégának, aki eljött, vagy ha fizikailag nem is tudott ott lenni, de segített a szervezésben. Szintén köszönjük a gyermekközpont vezetőségének és tanárainak szívből jövő támogatását, illetve részvételét. Valódi értékteremtés volt ez az Önkéntes Nap, amire mindannyian büszkék lehetünk.” – nyilatkozta Szemerédi Dóra Diána, CSR és Belső Kommunikációs Vezetőnk.