Ön offline van
Vissza

Március 15-től ismét nyitva a solymári Auchan Korzó melletti Ürgerét

Nhood_web_banner_borito_2.png
Tavaly szeptemberben adtuk át a Solymári Ürgerétet, amely nemcsak példamutató a vállalati társadalmi felelősségvállalás, a biodiverzitás, valamint a természeti értékek megőrzése terén, de egy olyan hely, ahol az emberek közelebb kerülhetnek a természethez. Az Auchan Kereskedelmi Központ területén kialakított Látogatóközpont március 15-től ismét nyitva áll a természetkedvelő családok, óvodás, iskolás csoportok előtt.

A Nhood-nál hiszünk benne, hogy a valódi értékteremtés a nyereségesség mellett az emberek és a bolygó jólétének szempontjait is figyelembe veszi. Ezért munkánk során arra törekszünk, hogy értéknövelő módon fejlesszük ügyfeleink portfólióját, miközben pozitív hatással vagyunk környezetünkre és példát mutatunk a társadalmi felelősségvállalás terén. 

Ezt a szemléletet tükrözi a Ceetrus tulajdonába tartozó, a solymári Auchan áruháznak is helyet adó mintegy tizenhat hektáros fejlesztési telken kialakított Ürgerét, melyet szakértők bevonásával, egy több évig tartó projekt keretében hoztunk létre a területen elszaporodott, egész Európában kiemelten védett fajnak számító ürgepopuláció védelmére.

A mintegy másfél hektár nagyságú elkerített park a kezelésünkbe tartozó solymári Auchan Korzó mögötti zöldterületen található. Elsődleges célja a solymári ürge populáció óvása, fennmaradásának biztosítása, valamint az állatállomány megerősítése, de emellett remek kiránduló és ismeretszerző hely az idelátogató családok, óvodás, iskolás csoportok számára.

A populáció védelme érdekében teljesen körbekerített rét mellé az ürgék életének megfigyelése céljából egy faház, amelyen belül távcsővel felszerelt Látogatóközpont, valamint kamerarendszer is kialakításra került, a helyszín megközelítését pedig kényelmes, akadálymentes járda segíti.  A nyitott látogató és megfigyelő térben elhelyezett padokon, akár ülve is elmélyedhetünk és közel kerülhetünk az ürgék mindennapi életéhez. 

Októbertől márciusig, ugyanúgy, mint a medvék, a mókusfélék nemzetségébe tartozó ürgék is téli álmot alszanak, de ha eljön a tavasz, előbújnak. Megfigyelésükre a legalkalmasabb a tavasztól késő nyárig tartó időszak, ezért a Solymári Ürgerét március 15-szeptember 15-ig, minden nap 10-17 óra között áll a látogatók rendelkezésére.

A solymári Auchan Kereskedelmi Központba érkezők vásárlás után nagyon szép kirándulásokat tehetnek a környéken. Ellátogathatnak például a Paprikás-patak szurdokvölgyébe, vagy megnézhetik a közeli, Mátyás-dombra épült solymári várat és gyönyörködhetnek a pilisi panorámában, majd egy kis kitérővel az Ürgerétre is ellátogathatnak. A kedves, bundás állatkák megfigyelése után a helyi Auchan Korzón egy finom ebéd, kávé vagy süti elfogyasztása mellett az egész család megpihenhet.
Várunk mindenkit egy kalandos, de mégis természetközeli, csendes nyugalmat árasztó délutánra!