Ön offline van
Vissza

Már több mint 190 adag ételt mentett meg az Auchan Korzó és a Munch együttműködése

Nhood_hir_Munch_600px.jpg

Mi, az Auchan Korzó bevásárlóközpontok üzemeltetői hiszünk a környezettudatos megoldásokban, ezért ösztönözzük ügyfeleinket, hogy működésükkel pozitív hatást gyakoroljanak környezetünkre. Ennek egyik példája közreműködésünk az Auchan Korzók ételudvarainak összekötése a Munch platformmal. A projekt idén februárban indult, és lényege, hogy az Auchan Korzók vendéglátóipari bérlőit igyekszünk bekapcsolni a körforgásos gazdaságba, hogy ezzel is csökkentsük a felesleges hulladéktermelést.  
 

A Munch egy online kezdeményezés, melynek segítségével a vendéglátóhelyek, boltok kedvezményesen értékesíthetik megmaradt, de még teljes értékű ételeiket. Így tulajdonképpen mindenki jól jár, hiszen az éttermek és üzletek bevételre tesznek szert a megmaradt termékek értékesítésével, a környezettudatos vásárlók pedig minimum 40,  de akár 60 százalékos kedvezménnyel juthatnak hozzá a Munch ételcsomagokhoz. Ráadásul mindkét fél aktívan tesz az ételpazarlás ellen is, hiszen a felesleg nem a kukában landol, hanem felhasználásra kerül, hozzájárulva a fenntarthatóbb életformához.  

Ha egy vásárló szeretne csatlakozni az ételmentők táborához, mindössze annyit kell tennie, hogy regisztrál a munch.hu oldalon vagy letölti az alkalmazást, majd a térkép segítségével kiválasztja a számára szimpatikus éttermet és lefoglalja a megmaradt ételt. A megrendelt ételcsomagot az online felületen vagy az alkalmazáson keresztül lehet kifizetni, majd a kiválasztott étteremben átvenni.  

A négy egyetemista által életre hívott, egyre nagyobb népszerűségnek örvendő vállalkozás hosszútávú célja, hogy a muncsolás – azaz az el nem adott, de emberi fogyasztásra még kiválóan alkalmas ételek fogyasztása – szokássá váljon, és beépüljön az emberek hétköznapjaiba.  

Örömünkre szolgál, hogy a Nhood közreműködésével tervük megvalósulásához az Auchan Korzó bevásárlóközpontok is hozzájárulnak, hiszen az együttműködés februári debütálása óta az Auchan Korzók ételudvaraiban eddig már 192 adag ételt sikerült megmenteni.  

A programban a budaörsi és a maglódi Auchan Korzók Lamenza és Grill Station éttermei, valamint a törökbálinti Auchan Korzó Mira Csárda étterme vesz részt, de további bérlők csatlakozására is számítunk.