Ön offline van
Vissza

Különdíjat kapott a Nhood Hungary az Auchan Korzókon szervezett „Passzold vissza, Tesó!” kampányért

Nhood_AK_Passzold-vissza_web.jpg
„Minden egyes apró cselekedet számít. Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért, hogy jobb legyen a világ.” Jane Goodall

A Nhoodnál tisztában vagyunk ökológiai felelősségünkkel, ezért nemcsak az ingatlanfejlesztések során, de a bevásárlóközpontok üzemeltetésekor is igyekszünk olyan döntéseket hozni, melyek pozitív hatással vannak a környezetünkre. Ezért a fenntarthatóbb működés és a hulladéktermelés mérséklése érdekében az elmúlt év során is számos módon vontuk be az általunk üzemeltetett Auchan Korzók üzleteit, éttermeit a körforgásos gazdaságba. 

Az Auchan Korzók képviseletében tavaly csatlakoztunk a Jane Goodall Intézet, a KÖVET Egyesület, a Védegylet Egyesület és az Afrikáért Alapítvány minden évben megrendezett „Passzold vissza, Tesó!” nevű, használt mobiltelefon visszagyűjtő akciójához. A kampány időszaka alatt az általunk üzemeltetett bevásárlóközpontok hat partnerének összesen 21 üzletében találhattak a vásárlók olyan gyűjtőpontokat, ahol leadhatták a használt telefonokat, GPS-eket, tableteket és tartozékaikat. 

A kampány szép eredményei miatt az ökotudatos kezdeményezést idén folytattuk, a tavaszi kampány 2023. március 22. - június 15. között zajlott. A korábbi partnerekhez egy újabb bérlő csatlakozott három helyszínével, a Cserépváros Budaörsön, Dunakeszin és Soroksáron. A gyűjtőpontok elé padlómatricát helyeztünk el, ezzel hívtuk fel a figyelmet a használt mobilkészülék visszagyűjtő akcióra.  A leadópontok az Auchan Korzókon a Full GSM. az IGB, a ProPhone, a Multi Mobil, a GreenTech, a Mobilpont, a Tello Phones, valamint az imént említett Cserépváros üzletei voltak. 

A „Passzold vissza Tesó!” kampány célja, hogy minél több régi vagy hibás mobilkészülék, GPS, táblagép és töltő kerüljön visszagyűjtésre, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot. Az elavult mobiltelefonok ugyanis a világ összes veszélyes hulladékának mintegy kétharmadát teszik ki, pedig a készülékekből értékes fémeket lehet újrahasznosítani, ezzel csökkentve az előállításukhoz szükséges ércek bányászatát.

Így amikor a vásárlók nem használt elektronikus készülékeiket leadják, cselekedetükkel hozzájárulnak számos afrikai állatfaj, például a gorillák, a bonobók és a csimpánzok természetes élőhelyének megőrzéséhez és a helyi közösségek életének segítéséhez. 

A „Passzold vissza, Tesó!” kampány nemcsak az Auchan Korzókon népszerű. A 2018-ban indított kezdeményezésnek köszönhetően országszerte 1111 gyűjtőponton több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze, ami rendkívül szép eredmény.  

A kampányban résztvevő legeredményesebb vállalatok a Jane Goodall intézet programjának keretében díjakban részesültek. Nagy örömünkre szolgál, hogy a fődíjat az Auchan Magyarország Kft. nyerte el, az Auchan Korzókat üzemeltető Nhood Services Hungary Kft. pedig az országos kampányfelhívásért, illetve a kimagaslóan jó eredménnyel zárt kampánytevékenységért kommunikációs különdíjat kapott. 

Szemerédi Dóra Diána, a Nhood Hungary CSR Vezetője a projekt kapcsán elmondta: 

„A közös munkának és vásárlóink együttműködésének köszönhetően 2022 tavasza óta az Auchan Korzókon közel 700 készüléket sikerült összegyűjteni és átadni a Jane Goodall Intézetnek. Nagyon büszkék vagyunk mind az együttműködésre, mind pedig a kommunikációs különdíjra, mert a gyakorlati eredmények mellett a szemléletformálás legalább olyan lényeges számunkra. Szeretnénk minél több embernek eljuttatni a fenntartható fejlődés és a környezettudatosság irányába tett törekvések, így a szelektív hulladékgyűjtés és a körforgásos szemlélet fontosságát. A kampányt ősszel folytatni fogjuk, partnereink és a vásárlók közreműködésére a jövőben is számítunk.”  

Kádár András, a Jane Goodall intézet főtitkárának üzenete pedig így hangzik: 

„Mi úgy hívjuk ezeket a mobilgyűjtő dobozokat, hogy a „remény dobozai'', mert reményt adnak minden főemlősnek, a csimpánzoknak, gorilláknak, a bonobóknak és a kongói térségben élő helyi közösségeknek is, hogy jobbá váljon az életük. A „Passzold vissza, Tesó!” kampánnyal, valamint a legújabb “Passzold tovább, Tesó!” akciónkkal, amely a még használható készülékek felajánlására épül, az olyan Jane Goodall Intézet által megvalósított projektek támogatására is van lehetőség, mint a “Kikötőket és iskolahajókat Ugandába!”, melyet a nyugat-ugandai Bunyonyi tavon élő gyermekek megsegítésére indítottunk annak érdekében, hogy biztonsággal eljuthassanak az iskolába, majd utána haza. 2022-ben 18 stég és 3 iskolahajó épült, melyek nap mint nap a hétköznapok biztonságát nyújtják több mint 600 gyerek és a környéken élő 40.000 ember számára. Amennyiben Te, a céged vagy a tanintézményed is szeretne egy iskolahajót vagy egy kikötőt örökbe fogadni, támogatni, akkor a Jane Godall intézet weboldalán keresztül tudsz velünk kapcsolatba lépni. Segítségedet köszönjük!”