Ön offline van
Vissza

Korszerű, környezetben várja vásárlóit a megújult soroksári Auchan Korzó

Nhood_hir_Soroksar_400x400px.jpg

A felújított bevásárlóközpont nemcsak modernebb lett, de három új étterem és egy új kávézó is nyílt az ételudvaron.  
 

Nemrégiben átadásra került a felújított soroksári Auchan Korzó. Az átalakítás még áprilisban kezdődött és több mint hat hónapon át tartott, de a főként éjszaka végzett munkálatoknak köszönhetően a vásárlók a felújítás teljes ideje alatt zavartalanul vásárolhattak az üzletekben.  

A felújítást az indokolta, hogy a helyszín már nem felelt meg a modern piaci igényeknek. Az átalakítással az üzemeltető, Nhood Services Hungary Kft. céljai között a vásárlói elégedettség fokozása, a fenntarthatóbb, esztétikusabb környezet kialakítása, valamint a forgalom növelése szerepelt. 

A munkálatok az épület külső homlokzatát nem érintették, viszont teljes körű korszerűsítésre kerültek az üzletsori folyosók, a mosdók, valamint az ételudvar területe, ami egy tágas, nyitott terasszal is bővült. Az áruház folyosóira a padlóburkolat és a mennyezetburkolat cseréje mellett új, elektromos kiállással rendelkező, mobiltelefon töltésére is lehetőséget biztosító pihenőpadokat, valamint új növénytartókat helyeztek el, a bejáratoknál pedig hirdetések vetítésére alkalmas digitális totemek köszöntik a vásárlókat. A világítás ipari hatású függesztett lámpákkal egészült ki, míg a nyílászárók, bejáratok és vészkijáratok a természetes fény szerepének növelését szem előtt tartó módon kerültek átalakításra. A felújítás során összesen mintegy 5000 m2 burkolat, 700 folyóméter dekorációs célokat szolgáló LED szalag, 200 lámpa és 22 pihenőpad került elhelyezésre.  

 


A folyosókra középszürke, az ételudvar területére pedig fahatású hidegburkolat került. A tér központjában kialakított gyerekjátszót modern asztalok és bárszékek ölelik körbe. A megújult életudvaron 270 látogató tud egyszerre helyet foglalni. Kijelölésre került egy mobil színpadnak helyet adó terület, ami rendezvények helyszínéül szolgál majd, illetve elhelyezésre került két látványos, 18 m2-es LED fal is, ami folyamatosan megújuló tartalommal várja a vásárlókat. Emellett az ételudvar egy 82 m2-es, árnyékolható, 60 férőhelyes terasszal is kiegészült az Auchan áruház délnyugati oldalán.  

Az átalakítás a gépészetet és a vízvezetékeket is érintette.  A munkálatok során 710 folyóméter ivóvíz vezetéket és 210 folyóméter szennyvízvezetéket, valamint 10.700 méter elektromos kábelt cseréltek ki a szakemberek.  

A megújult környezet mellett a vásárlók három új étteremnek is örülhetnek. Új gyorséttermi szereplőként jelent meg a Pesti Pipi, ami egy feltörekvő, közkedvelt magyar márka, a maglódi Auchan Korzón már bizonyított Burger Konyha, valamint az egészséges grillételeket kínáló Grill Konyha. Emellett a vásárlók igényeire reagálva egy beülős kávézó is nyílt a helyszínen. A minőségi kávézási élményt nyújtó Mon Crémi a hagyományos kávék és desszertek mellett cukormentes, vegán és laktózmentes finomságokkal, valamint fagylaltokkal várja a soroksári Auchan Korzóra látogatókat.  

 


A magyarországi Auchan Korzókat üzemeltető Nhood Services Hungary Kft. a környezettudatos ingatlanfejlesztést képviseli, ezért a felújítás során a dizájnfrissítés, valamint a szolgáltatások és funkciók bővítése mellett kiemelt szempontot kaptak a környezettudatos megoldások. Ennek köszönhetően a soroksári Auchan Korzó nemrégiben megszerezte a világ egyik legismertebb nemzetközi zöldépület minősítését, a BREEAM In-Use minősítést.  

Az átalakítással kapcsolatban Sándor Csongor, a Nhood Services Hungary Kft. Ingatlanfejlesztési Igazgatója a következőket nyilatkozta:  

„A felújítással az volt a célunk, hogy a soroksári üzletközpont esztétikus, minden korosztály számára élvezetes időtöltést nyújtó, nyüzsgő találkozóhellyé váljon. Olyan hellyé, ahol az emberek szívesen töltik az idejüket. Fontos szempont volt a fenntarthatóság is, ezért újrahasznosított anyagokat és számos energiatakarékos megoldást alkalmaztunk. Több a természetes fény és tágasabb lett a tér. Igyekeztünk természetes színeket használni, illetve növényekről is gondoskodtunk, melynek köszönhetően nemcsak korszerűbb, de egy sokkal barátságosabb hangulatú helyszínt hoztunk létre, ahol minden bizonnyal a vásárlóink is jól érzik majd magukat.”