Ön offline van
Vissza

Ismét részt vettünk a PET Kupán

Nhood_hir_PetKupa_400x400px.jpg

Csakúgy mint tavaly, a részvétel mellett pénzadománnyal is támogattuk az eseményt

Idén kilencedik alkalommal startolt el a PET-Kupa, a Felső-Tiszán szervezett hulladékgyűjtő verseny, melyen a Nhood Services Hungary Kft. munkatársai tavaly és idén is részt vettek. 2021. július 31 és augusztus 8 között a PET Kalózok saját építésű pillepalack hajóikkal újabb 6 tonna hulladéktól mentesítették a Tisza folyó 60 folyam kilométeres szakaszát.  

A PET Kupa 2013 óta foglalkozik a folyó megtisztításával, azóta több tonna hulladékot termelt ki a vízből, és ezreket inspirált a környezettudatosabb életmódra. A verseny alatt a résztvevők végig szabad ég alatt táboroznak, munkájukat a sok szúnyog, a sűrű ártéri növényzet, a Tisza változékony vízállása, és a magas partszakaszok még kalandosabbá teszik.  A PET Kupa sikere mégis abban rejlik, hogy a nevezők nemcsak a szemétszedésben, hanem egy izgalmas versenyben is részt vesznek, valamint egy fantasztikus hangulatú közösségi élményben is részesülnek. 

A IX. Felső-Tiszai PET Kupán idén tizenhat csapat állt rajthoz, a részvevők munkájukkal bő egy hét alatt 1027 zsák hulladéktól tisztították meg a Tiszát. A szervezők a kezdetektől fogva kiemelt figyelmet szentelnek annak is, hogy az összegyűjtött hulladék felhasználható része újra hasznosításra kerüljön. A szelektálási munkában a csapatok is egyre jelentősebb szerepet vállalnak. 
A Nhood Services Hungary Kft. a PET Kupában való részvétel mellett idén négyszázezer forint pénzadománnyal is támogatta a szervezők egész éves tevékenységét. A PET Kupa versenyeket ugyanis egész éven átnyúló programok kötik össze: a folyómentő akciókat hulladéktérképező terepmunka előzi meg, a szakemberek ismeretterjesztő előadásokat és csapatépítő programokat is szerveznek. 

Szemerédi Dóra Diána, a Nhood Hungary CSR és Belső Kommunikációs Szenior Menedzsere így nyilatkozott a részvétel kapcsán:

„A PET Kupa célja a környezettudatosabb életforma népszerűsítése, valamint a folyók természetes állapotának megőrzése. Ez a szemléletformáló tevékenység cégünk számára is fontos, hiszen kiválóan illeszkedik a Nhood fenntartható vállalati stratégiájához, az emberek és a bolygó jólétét szem előtt tartó értékrendjéhez. Ezért is támogatjuk egész éves munkájukat, és veszünk részt fizikailag is az eseményeken, amikor csak tehetjük.”