Ön offline van
Vissza

Inspirációs nap keretében bejártuk Budapest ikonikus piacait

Nhood_hir_InspiraciosPiaclatogatas_600px.jpg
Ingatlanfejlesztéssel és bevásárlóközpontok üzemeltetésével foglalkozó vállalatunknál, a Nhoodnál fontosnak tartjuk az osztályok közötti hatékony kommunikációt, hiszen mindannyiunkat egyazon cél vezérel, hogy pozitív társadalmi, környezeti és gazdasági hatással rendelkező nyüzsgő, élettel teli városnegyedeket, közösségi tereket hozzunk létre az emberek számára. 

Ezért havonta egy pénteken céges szintű közös meetinget tartunk, ahol rövid előadások keretében ismerjük meg az egyes csapatok aktuális feladatait. Ezek az alkalmak nemcsak az információáramlást és a gördülékenyebb együttműködést segítik, hanem a csapatszellemet is erősítik. 

Néhány havonta a közösen töltött péntekek Inspirációs Napokká alakulnak, ilyenkor külső helyszíneket látogatunk meg. Az Inspirációs Napok célja, hogy megnézzük, mások milyen innovatív - műszaki, kereskedelmi, építészeti, fenntarthatósági, kommunikációs - megoldásokat alkalmaznak ingatlanfejlesztéseik során, és hogyan tudnánk a számunkra is hasznos elemeket beépíteni saját projektjeinkbe. 

Tavaly ősszel egy nemrégiben nyílt bevásárlóközpontot, ezúttal pedig Budapest ikonikus piacait látogattuk végig. A piacok a környéken élők kiemelt találkozóhelyei, olyan nyüzsgő kereskedelmi helyszínek, melyek tradíciót, állandóságot képviselnek, és hozzátartoznak az emberek mindennapjaihoz. A piacokon nemcsak ellenőrzött forrásból származó, friss alapanyagokat szerezhetünk be a főzéshez, de csomagolásmentesen, a helyi kistermelőket segítve vásárolhatunk, és közben tartalmas élményeket szerezhetünk. 

Csapatainkkal hat helyszínt, a Központi Vásárcsarnokot, a Garay téri, a Klauzál téri, a Teleki téri, a Hunyadi téri, és a Rákóczi téri piacokat látogattunk végig, közben jegyzeteltünk, beszélgettünk a helyi bérlőkkel és fotókat is készítettünk. Majd egy jó hangulatú ebéd után tapasztalatainkat az irodába visszatérve közösen összesítettük. 

A piaclátogatás nemcsak jövőbeni projektjeinkhez szolgált inspirációval, de számos ötlet született arra is, hogyan tudnánk a piacok működését ideális helyszíni adottságaikat kihasználva – megfelelő bérlői mix-szel, kommunikációval, eseményekkel, modernebb építészeti és üzemeltetési megoldásokkal – még hatékonyabbá tenni. 

Az inspirációs napok amellett, hogy hasznosak, szemléletformálóak is. Megerősítenek minket abban, hogy munkánk során olyan komplex megoldásokat dolgozzunk ki, melyek a városrészeket vegyes használatú, élettel teli és fenntartható helyszínekké alakítják, hozzáadott értéket és jobb körülményeket teremtve a jelenleg ott élők és a jövő generációk számára.