Ön offline van
Vissza

Idén is támogatjuk a posztatarák elleni küzdelmet

Nhood_hir_Prosztatarak_400x400px.jpg
Ahogy az október a mellrák, úgy a november a prosztatarák elleni küzdelem hónapja. Hazánkban a prosztatarák még mindig tabutémának számít, pedig az évente átlagosan 1500 magyar férfi életét követelő betegség a korai stádiumban még sikerrel gyógyítható. Ezért a tájékoztatásnak és az időben elvégzett szűrővizsgálatoknak óriási szerepe van.
 
Felelős, emberközpontú vállalatként a Nhoodnál kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy fontos társadalmat érintő ügyek mellé álljunk, ezek egyike az egészségmegőrzés. Ezért is kereste fel cégünk tavaly az ország legnagyobb férfiakat célzó egészségvédő mozgalmát, a MentsManust Egyesületet, melynek nemcsak anyagi támogatást nyújtott, de az elhatározás is akkor született, hogy az Auchan Korzó az idei évben helyszínt biztosít az egyesület által szervezett prosztatarák szűréseknek.
 
A több mint tíz éves múlttal rendelkező MentsManust Egyesület hazánk legjelentősebb férfiegészséggel foglalkozó nonprofit szervezete. Hozzájuk kapcsolódik a Movember elnevezésű Ausztráliából indult „bajusznövesztő” kezdeményezés hazai meghonosítása is. A mozgalom célja, hogy világos üzenetet küldjön az erősebb nem képviselőinek, hogy ne hanyagolják el egészségüket, és rendszeresen vegyenek részt szűrővizsgálatokon. Az egyesület nevéhez fűződik emellett a 2016 óta működő Prosztata Kommandó nevű szűrőprogram. Az ország egész területén végzett ingyenes PSA-szűrésekhez többek között a Magyar Urológusok Társasága és a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikája is csatlakozott.
 
Idén ismét 500.000 Ft pénzadománnyal támogatjuk a a MentsManust Egyesület hiánypótló munkáját. Az együttműködéssel kapcsolatban Fonay Gergely, Marketing Vezető a MentsManust Egyesület elnökével, Honti Dániel Lászlóval közösen a TV2 Mokka műsorában adott interjút. A beszélgetés megtekintéséhez kattints ide: 
https://tv2play.hu/mokka/a_megelozes_a_legfontosabb_november_a_prosztatarak_elleni_harc_honapja