Ön offline van
Vissza

Idén is támogatjuk a Emlőrák Gyógyításért Alapítvány munkáját

Nhood_hir_Mellrak_400x400px.jpg

Idén is támogatjuk a Emlőrák Gyógyításért Alapítvány munkáját 

A Nhood humánus, az emberek és a bolygó jólétét szem előtt tartó értékrendje miatt is fontosnak tartjuk, hogy segítsük a mellrák elleni küzdelmet. 

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Az emlőrák a leggyakrabban előforduló daganattípus a nőknél, ami hazánkban több mint 2000 nő életét követeli minden évben.  

Nemcsak az általunk üzemeltetett Auchan Korzók női vásárlói, de női munkatársaink, valamint a Nhood humánus, az emberek és a bolygó jólétét szem előtt tartó értékrendje miatt is fontosnak tartjuk, hogy támogassuk a mellrák elleni küzdelmet. Ezért ahogy a tavalyi évben is, idén is úgy döntöttünk, hogy 500.000 Ft pénzadománnyal segítjük az Emlőrák Gyógyításért Alapítvány munkáját.

Az Emlőrák Gyógyításért Alapítvány lassan három évtizede azzal a céllal jött létre, hogy fejlessze a magyarországi emlőrákkutatást, összefogja a témával foglalkozó szakembereket, keresse a gyógyítás előmozdítása érdekében a nemzetközi együttműködési lehetőségeket, valamint a szakmai tevékenységek mellett széles körű tájékoztatást nyújtson az emlőrák megelőzésével és kezelésével kapcsolatban.  

A Nhoodnál mi is lényegesnek tartjuk, hogy kommunikációs eszközeinken keresztül felhívjuk a figyelmet a betegségre és a korai felismerés fontosságára. Az emlőrák ugyanis többnyire fájdalom nélküli, emiatt sokan későn fordulnak orvoshoz, pedig a kezelés annál hatékonyabb, minél korábban észlelik a daganatot.  

A szakorvosok szerint 45 éves kortól, azaz a veszélyeztett korcsoportba lépve legalább kétévente javasolt szűrővizsgálatra járni. Emellett már fiatalabb kortól érdemes rendszeres önvizsgálatot tartani. Fontos azt is megemlíteni, hogy a mellrák nem csupán a nők betegsége, hanem kis százalékban ugyan, de a férfiaknál is előfordul. Ezért a betegség nem lehet tabu. Beszélnünk kell róla, hiszen mindannyiunk egészsége fontos.