Ön offline van
Vissza

Folytatódott az edukációs program a Palánta Biokertben

Nhood_web_banner_600x411.jpg
2022-ben indult cégünk Palánta Biokert projektje, amit a maglódi Auchan Kereskedelmi Központ területén valósítottunk meg. Tavaly óta a biogazdálkodás edukációs programok helyszínéül is szolgál. Az idei év első felében a maglódi Tankertben újabb 170 iskolás gyermek ismerkedhetett meg a vegyszermentes kertészkedés alapjaival.
 
A Palánta Biokertet a maglódi Auchan Kereskedelmi Központ szívében, csaknem másfél hektár területen hoztuk létre. A biogazdálkodással a jövő generációk számára is szerettünk volna példát mutatni, ezért kialakítottunk egy tankertet is. A célunk az volt, hogy a tankertben iskolás csoportokat fogadunk, hogy a diákok tapasztalati úton ismerkedhessenek meg a kertészkedés alapjaival egy kifejezetten a helyszínre tervezett edukációs program segítségével.
   
A tananyagot két pedagógus, Csörsz Katalin és Néder Katalin állította össze, akiket partnerünkkel, az Organisk Kft-vel együtt kértünk fel a feladatra. Cégünk a grafikai megvalósítást és a tanításhoz szükséges eszközöket, valamint a programok megszervezését biztosította. Az Organisk a tankert részeként kialakította a növényi ágyásokat, illetve elvetette és gondozta azokat a növényeket, melyeket a gyermekek a foglalkozások során tanulmányozhattak.
 
Az elkészült programot a maglódi Vermesy Péter Általános és Alapfokú Művészeti Iskola vezetősége örömmel integrálta az éves tantervébe. Az első helyszíni foglalkozások 2023 májusában indultak el az alsó tagozatosok számára, akik rendszeres kertlátogatás keretében ismerkedhettek meg a zöldségekkel, a komposztálási, ültetési módszerekkel, a kerti eszközökkel és a kert lakóival.
 
Az idei évben a nebulók áprilistól vehettek részt a foglalkozásokon, eddig összesen hét osztályból mintegy 170 újabb gyermek ismerkedhetett meg segítségünkkel a biogazdálkodás rejtelmeivel. Mindegyik foglalkozás sikeres volt, sok új ismerettel és újszerű, gyakorlati élményekkel gazdagodtak a diákok. A projekt jól lleszkedik a Nhood szemléletébe, hiszen a Palánta Tankert megvalósításával olyan értéket hoztunk létre, ahol jól érvényesül a vállalat vízióját meghatározó hármas pozitív hatás: a gazdasági, társadalmi és környezeti előnyök egysége.