Ön offline van
Vissza

Fa-örökbefogadási akciót indít az Auchan Korzó

i-83pLxDW-X2.jpg
2023. május 20-án tartottuk ügyfelünk, a Ceetrus portfóliójához tartozó Soroksári Auchan Kereskedelmi Központ területén kialakított Fogadj örökbe egy fát elnevezésű projekt nyitó ünnepségét. Az alkalomból Gábosy Balázs, a Nhood Services Hungary Kft. Üzletfejlesztési, Kereskedelmi és Operatív Igazgatója, Kiss Emőke, a soroksári Auchan áruház igazgatója és a 10 millió Fa képviseletében Bozzay Balázs erdésztechnikus, projektfejlesztési szakértő mondott ünnepi beszédet.

Cégünk, a Nhood Services Hungary Kft., - a Nhood magyarországi leányvállalata - a Ceetrus portfólió részét képező Auchan Korzó bevásárlóközpontok üzemeltetője. A márkához országszerte 18 Auchan áruházban csaknem 650 üzlet, szolgáltató, étterem és kávézó, köztük számos ismert világmárka tartozik.
Vállalati filozófiájánk alapja a People-Planet-Profit hármas pillérének egysége, azaz működésünk során nemcsak a gazdasági hasznot, hanem az emberi tényezőt és bolygónk megóvásának szempontjait is igyekszünk figyelembe venni, törekedve arra, hogy példamutató módon fejlesszük az ügyfeleink által ránk bízott ingatlanportfóliót, és tevékenységünkkel hozzájáruljunk az Európai Uniós klímacélok megvalósulásához.
Ide kapcsolódik azon törekvésünk, hogy az általunk kezelt kereskedelmi helyszíneket a Nhood valamennyi tagországában fokozatosan visszazöldítsük, rendszeres faültetésekkel és jelentős zöldterületfejlesztésekkel hozzájárulva a mindenki számára élhetőbb környezet kialakításához.
Ezen elgondolás alapján 2022. áprilisában indult a kezelésünkbe tartozó Soroksári Auchan Kereskedelmi Központ területén a 10 millió Fa Egyesület együttműködésével közösen megvalósított projekt, melynek keretében 200 m2-en 600 db erdészeti földlabdás facsemete elültetésével létrehoztuk Magyarország legnagyobb Miyawaki kiserdejét. Ez az erdő egy nagyon gyors növekedésű, a hagyományos fásításhoz képest 5-szörös CO2 megkötésű, bejárható Zen-kert, Jin-Jang formában ültetve. A Miyawaki minierdők nemcsak hatékonyabban kötik meg a port és tisztítják a levegőt, de sűrűbbek és gazdagabbak a biodiverzitás szempontjából, mint hagyományos társaik. A fásítási projekt idén parkosítással folytatódott, melynek célja, hogy az esztétikusan kialakított zöld liget a környezetvédelmi szempontok mellett a bevásárlóközpontba érkező vásárlók kikapcsolódását is szolgálja.
Emellett ugyanitt, 7000 négyzetméteren 87 db őshonos fát ültettünk el, folyamatos locsolással biztosítva megerősödésüket. A Fogadj örökbe egy fát elnevezésű projektünk keretében ezeket a fákat lehet majd örökbe fogadni. A fa-örökbefogadási akció szemléletformáló célt szolgál, mellyel szeretnénk a lakosság figyelmét is felhívni a környezetvédelemre, valamint természeti értékeink megőrzésének fontosságára.

Az akcióra jelentkező örökbefogadók maguk választhatják ki azt a fát, amelyet szimbolikusan örökbe fogadnak és gondoskodhatnak róla, gondját viselik oly módon, hogy időről időre kijöhetnek meglocsolni a kiválasztott fát. A gondozáshoz segítségül egy öntözőkannát is adunk és a fa örökbefogadásáról oklevelet állítunk ki.

A szombati eseményen a projekthez kapcsolódó, a Madarak és Fák Napja alkalmából meghirdetett gyermekrajzverseny eredményhirdetésére is sor került. Az esemény közös kertészkedéssel zárult, szabadtéri foglalkozás keretében a gyerekekkel közösen egy újabb fát is elültettünk.  Az első három helyezett könyv jutalomban részesült. Azok akik részt vettek apró ajándékot kaptak.

Terveink szerint mind a Miyawaki kiserdő létrehozásával, mind pedig a mostani Fogadj örökbe egy fát akcióval olyan hosszútávú értéket hozunk létre, amely kedvező társadalmi és ökológiai hatása mellett az Auchan Korzó márka pozitív megítélését is támogatja.   


A Nhood-ról:
A Nhood teljes körű, professzionális ingatlanpiaci szolgáltatásokat nyújt ügyfelei számára. Szakértelmünk kiterjed a kereskedelmi és vegyes funkciójú helyszínek bérbeadására, üzemeltetésére, marketingjére és értékesítésére, valamint az ingatlanfejlesztésre és vagyonkezelésre is. Támogatjuk ügyfeleinket abban, hogy a projekt sikeres megvalósításával hozzáadott értéket teremtsenek ingatlanvagyonuk számára. Valamennyi tevékenységünket az emberi tényező, a bolygó, és a gazdasági előnyök hármas dimenziójában szemléljük. Munkánk során arra törekszünk, hogy fenntartható, felelős módon fejlesszük a környezetet a jövő generációinak, és kényelmesebbé tegyük az emberek mindennapjait. A Nhood 11 országban több mint 1000 szakember ingatlanpiaci tudását egyesíti. A megbízásunkban kezelt ingatlanportfóliót közel 300 európai kereskedelmi helyszín alkotja, köztük 76 Franciaországban. Az általunk üzemeltetett ingatlanok értéke meghaladja a 8 milliárd Eurót. Hosszútávú terveink között számos urbanizációs fejlesztés szerepel. A Nhood magyarországi leányvállalata, a Nhood Services Hungary Kft., az ingatlanfejlesztés mellett az Auchan Korzók üzemeltetésével is foglalkozik.
Web: www.nhood.hu
https://hu.linkedin.com/company/nhood-hun

 
S : S : LSOC :
i-xTsFS5g-X2.jpg i-tK6pZvr-X2.jpg i-RN47ZG3-X2.jpg i-LJQ8wGz-X2.jpg i-XwhfCKs-X2.jpg i-SW7GxVM-X2.jpg i-NBFrf43-X2.jpg i-cwpJtgW-X2.jpg i-b27DFnh-X2.jpg i-76gph6B-X2.jpg i-3Q3Kc5P-X2.jpg i-7GQDmwJ-X2.jpg i-6MRjtCJ-X2.jpg i-83pLxDW-X2.jpg S : LSOC :