Ön offline van
Vissza

Cégünk elnyerte a Férfiegészséget Támogató Intézmény minősítést

Nhood_hir_FETI_400x400px.jpg
Hazánkban a prosztatarák még mindig tabutémának számít, pedig az évente átlagosan 1500 magyar férfi életét követelő betegség a korai stádiumban még sikerrel gyógyítható. Ezért a tájékoztatásnak és az időben elvégzett szűrővizsgálatoknak óriási szerepe van.

Felelős vállalatként a magyarországi Auchan Korzókat üzemeltető Nhood Services Hungary Kft. kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy fontos társadalmat érintő ügyek mellé álljon, melyek egyike az egészségmegőrzés. Ezért is kereste fel cégünk tavaly év végén az ország legnagyobb férfiakat célzó egészségvédő mozgalmát, a MentsManust Magyarország Egyesületet, melynek nemcsak anyagi támogatást nyújtunk, de az elhatározás is akkor született, hogy az általunk üzemeltett Auchan Korzók helyszínt biztosítanak az egyesület által szervezett PSA-szűréseknek. 

A több mint tíz éves múlttal rendelkező MentsManust Magyarország Egyesület hazánk legjelentősebb férfiegészséggel foglalkozó nonprofit szervezete. Hozzájuk kapcsolódik a Movember elnevezésű Ausztráliából indult „bajusznövesztő” kezdeményezés hazai meghonosítása is. A mozgalom célja, hogy világos üzenetet küldjön az erősebb nem képviselőinek, ne hanyagolják el egészségüket, és rendszeresen vegyenek részt szűrővizsgálatokon. Az egyesület nevéhez fűződik a 2016 óta működő Prosztata Kommandó nevű szűrőprogram is. Az ország egész területén végzett ingyenes PSA-szűrésekhez többek között a Magyar Urológusok Társasága és a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikája is csatlakozott. 

A Férfiegészséget Támogató Intézmény (FETI) minősítést az alapítvány azért hozta létre, hogy elismerje a férfi munkavállalók egészségével foglalkozó vállalatokat. Azok a cégek, intézmények részesülhetnek FETI minősítésben, akik az éves szűrőprogramjaikba beépítik a férfiakat érintő betegségek vizsgálatát, mint például a prosztatarákszűrést. A FETI minősítéssel rendelkező munkahelyek táborához a kezdetek óta számos Magyarországon működő cég csatlakozott.   

A minősítési oklevelet Szemerédi Dóra Diána, CSR és Belső Kommunikációs Szenior Menedzser és Fonay Gergely Marketing Vezető vette át az egyesület elnökétől, Honti Dánieltől. Fonay Gergely a minősítés kapcsán így nyilatkozott: 

„Büszkék vagyunk rá, hogy most már cégünk is azon vállalatok közé tartozik, akik rendelkeznek a Férfiegészséget Támogató Intézmény minősítéssel. A Nhood Hungary számára az egészségtudatosság az emberek és a bolygó jólétét szem előtt tartó szemléletmódunkhoz kapcsolódik. Fontosnak tartjuk, hogy nemcsak a környezettudatosság, hanem az egészségmegőrzés terén is példát mutassunk. FETI minősítéssel rendelkezni kitüntetés. Az ország egészségtudatos vállalatainak körébe tartozni a piac és a munkavállalók számára azt az üzenetet hordozza, hogy a cégünknél dolgozó férfiak élete fontos, amelyről gondoskodni kell, hiszen hosszú távon csak egészséges munkaerővel lehet eredményeket elérni. Ezért terveink között szerepel, hogy a MentsManust Egyesület munkáját a jövőben is támogatni fogjuk.”