Ön offline van
Vissza

Budaörsön ültettek fákat a Nhood Hungary munkatársai

MicrosoftTeams-image.png

A CITIES4CSR elnevezésű akció keretében 2021. november 11-én a Budaörsi Auchan területén tizenkét fa került elültetésre.
 

Ingatlanok fejlesztésével, megújításával és üzemeltetésével foglalkozó vállalatunk, a Nhood kiemelt hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra. Valamennyi projektünk során értékteremtésre törekszünk azáltal, hogy a helyi érdekképviseletekkel, valamint a lakossággal együttműködve helyszíneinket hármas pozitív hatással rendelkező, élettel teli közösségi terekké alakítjuk át.  

Ennek a célkitűzésnek kiváló példája a 2021. november 11-i faültetési akció. A budaörsi önkormányzat helyi cégekkel és a lakossággal összefogva közösségi faültetés keretében igyekszik lépéseket tenni környezetünk védelméért és az önkormányzat által elfogadott klímacélok megvalósításáért a CITIES4CSR elnevezésű URBACT-projektben. A CITIES4CSR-hálózat célja olyan módszertan kidolgozása, amely alkalmazásával az önkormányzatok elő tudják segíteni a városban működő vállalatok társadalmi felelősségvállalását annak érdekében, hogy azokból minél többet profitálhasson a helyi közösség. 

A projekt végéig, melyhez a Nhood Hungary elsőként csatlakozott, kétszáz fa kerül elültetésre Budaörs több pontján. Ebből munkatársaink 12 fát ültettek el a budaörsi Auchan területén, de a terveink között szerepel madárodúk és etetők kihelyezése, illetve jövő tavasszal még egy jelentős mennyiségű facsemete elültetése is.  
 

A faültetéssel kapcsolatban Szemerédi Dóra Diána, CSR és belső kommunikációs szenior menedzser, az esemény főszervezője a következőket mondta:  
 

“A fák környezetünk örök lakói, szerepük a városi környezet kiegyensúlyozásában különösen fontos. Nemcsak szebbé teszik lakóhelyünket, de javítják a levegő minőségét, megszűrik a szálló port, a fotoszintézis során szén-dioxidot semlegesítenek, nyáron árnyékot nyújtanak a tűző napsütés elöl, és hosszú élettartamuknak köszönhetően gyermekeink, sőt unokáink is élvezhetik szépségüket. Ezért minden olyan tevékenység, ami környezetünk és a biológiai sokféleség megőrzésére irányul rendkívül hasznos az emberek számára. Emellett a faültetési akciók nagyszerű közösségépítő erővel bíró események, hiszen nyilvánvaló előnyük mellett a lakosság zöld környezetért való összefogását is segítik.”  
 

Az esemény kapcsán Ügyvezető Igazgatónk, Pascal Steens a Buda Környéki Televíziónak így nyilatkozott:  
 

„Nagyon örülünk, hogy itt lehetünk ebben a szép környezetben, és hozzájárulhatunk környezetünk megóvásához. Kereskedelmi ingatlanfejlesztéssel, ezen belül is a kezelésünkbe tartozó ingatlanok átalakításával foglalkozunk. Arra törekszünk, hogy kereskedelmi ingatlanjainkat egy új kontextusba helyezzük, melyben a fenntarthatóság kiemelt szerepet játszik. Fő célunk a három P (People-Planet-Profit), azaz a természeti környezetre, a helyi lakosságra és a gazdaságra gyakorolt hármas pozitív hatás. Fontosnak tartjuk, hogy közel hozzuk egymáshoz a piaci szereplőket. Ezért szeretnénk közelebb kerülni azokhoz a partnerekhez, akikkel együtt dolgozhatunk helyszíneink fejlesztésén, így a helyi önkormányzatokhoz és a lakossághoz, hogy velük együtt egy élhetőbb környezetet hozzunk létre. Köszönjük, hogy részt vehetünk a projektben. Építsünk együtt egy szebb és élhetőbb jövőt!”