Ön offline van
Vissza

BREEAM In-Use minősítést kapott a budaörsi Auchan Korzó

Nhood_banner_BREEAM_400x400px.jpg

A Nhood Services Hungary Kft. a dunakeszi és a soroksári helyszín mellett Budaörsre is megszerezte a világ legismertebb nemzetközi zöldépület minősítését kiemelt ügyfele, a Ceetrus tulajdonába tartozó Auchan Korzó számára. 

A vegyes ingatlanszolgáltatással foglalkozó Nhood vállalatnál hisszük, hogy csakis a társadalmi, környezeti és gazdasági pozitívumok együttes megteremtésével hozhatunk létre valódi értéket az ingatlanfejlesztések során. Tevékenységeinket a People-Planet-Profit hármas dimenziójában szemléljük, projektjeinket az élhetőbb jövő és a fenntarthatóbb városok kialakításának célja vezérli.   

Ennek az elkötelezettségnek kiváló fokmérője a BREEAM, a világ legelismertebb önkéntességen alapuló minősítési módszere, amely az épületeket a fenntarthatóság szempontjából vizsgálja, és nemzetközi szinten is összehasonlíthatóvá teszi. A minősítés lehetőséget nyújt arra, hogy az épületeket teljes életciklusuk során vizsgálni lehessen, külön kategóriákban értékelve az újépítésű, a felújított, és a már használatban lévő ingatlanokat. A Nhood valamennyi tagországában a BREEAM tanúsítványon keresztül minősítteti újépítésű és már használatban lévő épületeit megbízói részére.  

A már használatban lépő épületeket érintő besorolási folyamat fontos mérföldköve, hogy a Nhood magyarországi csapata immár három helyszínre – Dunakeszire, Soroksárra és Budaörsre is megszerezte a BREEAM In-Use tanúsítványt kiemelt ügyfele, a Ceetrus tulajdonába tartozó Auchan Korzó számára. A BREEAM minősítésnek megfelelt (Pass), jó (Good), nagyon jó (Very Good), kiváló (Excellent) és kiemelkedő (Outstanding) fokozatai vannak, annak megfelelően, hogy az épület hány százalékát teljesíti a brit Épületkutató Intézet (BRE) által megadott fenntarthatósági kritériumoknak. A budaörsi Auchan Korzó a „Good” (Jó) besorolást nyerte el.  

A cég hosszútávú tervei között szerepel, hogy valamennyi Auchan bevásárlóközpontra megszerzi a BREEAM In-Use minősítést.